Als je hier bent, is dat omdat je op zoek bent naar een afdrukbare ma altijdplanner, of omdat je klaar bent om iets te veranderen als het gaat om georganiseerd zijn tijdens de ma altijden.

Dus laten we je helpen een einde te maken aan die spontane uitstapjes naar de gouden bogen, niet meer naar ongezonde snacks grijpen om in de rij van de supermarkt te kauwen omdat je ging winkelen terwijl je uitgehongerd was - we weten allemaal dat dat een nee is -nee!

Vandaag kijken we naar ma altijdplanning, maar wat nog belangrijker is, ma altijdplanners! Je hoeft er niet eens zelf een te maken, want we hebben hier 15 ongelooflijke opties voor je.

Al deze ma altijdplanners zijn anders ontworpen om je opties te bieden die bij je stijl en behoeften passen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn geweldig om je te helpen je wekelijkse ma altijden gemakkelijk te bereiden.

Ma altijdplanning voor beginners

Veel mensen worden afgeschrikt door het idee van ma altijdplanning omdat ze denken dat het te veel tijd kost en ze niet weten waar ze moeten beginnen.

Ik was een van hen en ik voel me echt zo stom dat ik het zo lang heb uitgesteld, vooral toen ik het zo druk had. Ma altijdplanning kan u helpen een hoop tijd te besparen zonder dat u er veel tijd voor nodig heeft.

Ma altijdplanning is ook niet moeilijk! Natuurlijk moet je gaan zitten en wat nadenken en dingen plannen, maar het kan echt leuk zijn!

Nadenken over wat je wilt eten, geeft je de kans om nieuwe dingen te proberen, bespaart je geld in de supermarkt en stelt je in staat om af en toe die stiekeme afhaalma altijden te eten die je lekker vindt.

Laten we eens kijken naar enkele tips voor het plannen van ma altijden om aan deze reis te beginnen!

Tips voor ma altijdplanning

 • Controleer de koelkast, vriezer en voorraadkast.
  Ik denk dat het eerste wat je moet doen als het gaat om ma altijdplanning, is om te controleren wat je al hebt en gebruikt Het. Controleer je kasten, koelkast en vriezer en verwerk die ingrediënten in een ma altijd die je zou kunnen hebben.
  Neem elk ingrediënt door en schrijf ze op zodat je ze bij de hand hebt als het gaat om het plannen van je ma altijden. Ik zou ook de houdbaarheidsdatum van de koelkastitems schrijven als ze binnen een paar dagen gaan vervallen. Dit helpt bij het plannen van je ma altijden, omdat je het zo kunt plannen dat de meer bederfelijke artikelen aan het begin van de week worden gebruikt.
 • Laat je inspireren
  Bekijk ma altijdplanning als iets leuks om te doen. Hier kun je gaan zitten en echt nadenken over wat je wilt eten in plaats van in een opwelling te koken of de dichtstbijzijnde fastfoodketen te bezoeken.Een van mijn favoriete onderdelen van ma altijdplanning is deze fase. In dit stadium ben ik nergens toe beperkt en sluit ik niets uit.
  Ik kijk graag online om nieuwe ma altijden te zien die we kunnen proberen, vooral omdat ik kinderen heb. Ik ben altijd op zoek om ze te betrekken bij het uitproberen van nieuwe voedingsmiddelen, maar ik heb altijd een veilige optie als back-up. Ik ben altijd al creatief geweest in de keuken, maar ik beperk mijn ma altijden graag tot slechts een paar ingrediënten. Als ik een recept zie met heel veel ingrediënten, schrikt dat me af. Misschien omdat het meer werk lijkt, of omdat ik me zorgen maak over hoeveel het gaat kosten naarmate de ingrediënten zich opstapelen. Dus voor mij houd ik het graag simpel.
  Ga zitten met de laptop of een paar van je favoriete kookboeken en begin een idee te krijgen van wat je in de toekomst zou willen proberen.
 • Betrek je familie erbij
  Als je een gezin, partner of kinderen hebt, dan is het belangrijk om ze erbij te betrekken, aangezien ze ook gaan eten wat je ook kookt. Sommige kinderen vinden het heerlijk om betrokken te zijn bij het kiezen van hun ma altijden en dit helpt hen als het gaat om het daadwerkelijk eten ervan.Andere kinderen willen gewoon chocolade als hoofdma altijd - ik wijs niet met de vinger naar mijn drie jaar oude dochter!
  Je huishouden erbij betrekken kan ook helpen bij de kosten en verspilling. Je verspilt geen geld aan voedsel dat ze zeker niet zullen eten, en je verspilt het voedsel ook niet.
 • Houd themama altijden - Mexicaans, Chinees, Indiaas
  Het houden van themama altijden is een geweldige manier om een soort ma altijdroutine te hebben. Als je familie van Mexicaans eten houdt, plan dan om het een keer per week op donderdag te eten. Op die manier weet je dat je die week elke week op een avond Mexicaans eten zult hebben, het enige dat je hoeft te beslissen is wat. Dit neemt een deel van het gedoe weg om erachter te komen welke ma altijd je helemaal opnieuw moet hebben.
  Het hebben van een 'genre' van eten helpt zeker om een deel van het giswerk weg te nemen en stelt je in staat om je favoriete afhaalma altijd te hebben maar huisgemaakt. Denk er daarbij aan om ook rekening te houden met afhaalma altijden of uit eten gaan. Op die manier hoef je voor die avonden geen eten te kopen en kun je het geld dat je bespaart uitgeven aan uit eten gaan.
 • Voeg restjes toe
  Zoveel mensen houden ervan om restjes mee te nemen als ze hun ma altijden plannen en dit kan een geweldig idee zijn om je geld en tijd te besparen. Het is een beetje zoals op eerste kerstdag wanneer je de overgebleven kalkoen gebruikt om een taart of broodjes te maken op tweede kerstdag. Als je de avond ervoor een grote ma altijd hebt gegeten en de volgende dag wat wilt eten, kun je een grotere hoeveelheid koken en wat opzij zetten.
 • Krabbel wat conceptideeën op
  Dit is een goed moment om wat papier te pakken en wat conceptideeën op te schrijven. Ongetwijfeld zal je mening veranderen als het gaat om het samenstellen van ingrediënten, dus probeer, voordat je iets in steen zet, je eindoplossing te bedenken.
  Kijk in dit stadium naar wat je al hebt (we sprak hier eerder over) en noteer de andere ingrediënten die u mogelijk nodig heeft om de ma altijd compleet te maken. Dit kunnen andere items zijn die je al in huis hebt of iets dat je aan je boodschappenlijstje moet toevoegen.
 • Download je gratis afdrukbare ma altijdplanner
  Nu kun je een ma altijdplanner kiezen om al je planning op een georganiseerde manier te organiseren. Deze planners zijn allemaal gratis en er zijn zoveel verschillende stijlen. Velen hebben ook gratis boodschappenlijstjes, wat erg handig is.
 • Prep tijdens het weekend
  Een van de beste manieren om met ma altijdplanning te beginnen, is door het in het weekend te doen. In het weekend heb je meer tijd om hier tijd aan te besteden in plaats van te proberen het doordeweeks na het werk in te passen.
  Veel mensen gebruiken het weekend om alles te doen. Besteed zaterdagochtend aan het plannen en boodschappen doen en de zondag kan worden gebruikt om alles in batches te koken en ma altijden in te vriezen als dat is wat u wilt doen.
  Mensen vinden het heerlijk om gewoon iets uit de vriezer te halen en het in de oven of magnetron te doen om tijd te besparen, maar persoonlijk vind ik het leuk om elke avond te koken. Het zorgt ervoor dat ik niet de hele dag achter mijn laptop zit te werken. Hoewel ik graag kook, hou ik het graag simpel.Weten wat ik moet koken maakt het verschil.
  Je kunt elk van deze ma altijdplanners aanpassen aan je planner door deze gids te volgen.

-

Gratis afdrukbare kleurrijke wekelijkse ma altijdplannersjabloon

Dit kleurrijke wekelijkse ma altijdplan biedt ruimte om je ma altijden voor elke dag van de week op te schrijven, samen met ruimte voor eventuele aanvullende notities en ideeën. Dit gedurfde en kleurrijke ma altijdplan wordt ook geleverd met een bijpassende boodschappenlijst met vooraf geschreven kopjes of een blanco versie.

Gevonden op: World of Printables

-

Gratis afdrukbare minimalistische wekelijkse ma altijdplanner

Ik ben dol op deze minimalistische wekelijkse ma altijdplanner! Het ziet er zo stijlvol en schoon uit en ziet er geweldig uit in een planner! Deze ma altijdplanner heeft ruimte voor elke dag van de week en wordt geleverd met een superleuke bijpassende boodschappenlijst met minimalistische krabbels.

Gevonden op: World of Printables

-

Gratis afdrukbare wekelijkse ma altijdplanner met driehoekspatroon

Als eenvoudige en schattige patronen jouw ding zijn, dan is deze ma altijdplanner met driehoekig patroon een geweldige optie. Deze mooie ma altijdplanner is ontworpen in een lijstformaat en wordt ook geleverd met een gratis bijpassende boodschappenlijst.

Gevonden op: World of Printables

-

Gratis printbare ma altijdplanner

Dit is zo'n geweldig idee voor een ma altijdplanner. Het idee hier is om de wekelijkse dinerma altijden op te schrijven en ze in de keuken te laten zien. Zo kan iedereen zien wat er gaat eten zonder dat je het constant hoeft te vragen! Je kunt dit ook lamineren, zodat je het week na week gemakkelijk schoonveegt.

Gevonden op: Visual Meringue

-

Afdrukbare wekelijkse ma altijdplanner

Deze schattige ma altijdplanner begint op een zondag en heeft ruimte om alle drie de ma altijden van de dag en snacks op te schrijven! Dit is een geweldige ma altijdplanner als je elke ma altijd van de dag wilt plannen. Je kunt deze planner ook lamineren voor eenvoudig schoonmaken en hergebruik.

Gevonden op: Thirty Handmade Days

-

Afdrukbare ma altijdplanner

Ik hou echt van de eenvoud van deze mooie ma altijdplanner. Met een start op maandag gebruikt deze ma altijdplanner vrouwelijke kleuren en een strakke lay-out om je een ma altijdplanner te geven met voldoende ruimte om je ma altijden op te schrijven. Het zou ook geweldig staan in een planner.

Gevonden op: Home And Hallow

-

Gratis printbare ma altijdplanner

Ik vind het ontwerp van deze gratis afdrukbare ma altijdplanner erg mooi. Het is delicaat, schoon en gebruikt een eenvoudig rasterformaat. Er is ruimte om je ma altijden op te schrijven voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Gevonden op: The Many Little Joys

-

Gratis afdrukbare ma altijdplannerset

Deze afdrukbare ma altijdplanner is zo handig en biedt ruimte om uw dagelijkse ma altijden te plannen, samen met een speciale notitiesectie. Deze planner wordt ook geleverd met een bijpassende boodschappenlijst en receptenkaart. Je kunt het ook in het roze downloaden.

Gevonden op: The Cottage Market

-

Afdrukbare maandelijkse ma altijdplanner

Deze ma altijdplanner heeft ruimte om de hele maand te plannen en wordt geleverd in kalenderformaat. Er is ook een ingebouwde boodschappenlijst aan de zijkant. Ik denk dat je in plaats van de hele maand te plannen, kunt plannen wat je nodig hebt en het elke keer dat je plant invult.

Gevonden op: My Frugal Home

-

Gratis afdrukbare wekelijkse ma altijdplanner

Deze wekelijkse ma altijdplanner heeft pastelkleuren en is een leuk ontwerp voor gezinnen. Er is ruimte voor elke dag van de week, samen met een ingebouwd boodschappenlijstje en notitiegedeelte.

Gevonden op: Green Child Magazine

-

Gratis afdrukbare sjabloon voor wekelijkse ma altijdplanning

Dit is een heel mooie en strakke sjabloon voor ma altijdplanning met een rasterindeling om al uw dagelijkse ma altijden, inclusief snacks, te plannen. Er is ook een boodschappenlijstje onderaan de pagina en een bijpassende aparte afdrukbare boodschappenlijst.

Gevonden op: A Fresh Squeezed Life

-

Gratis afdrukbare wekelijkse ma altijdplanner

Dit wekelijkse ma altijdplan heeft zoveel op één pagina! Er is een weekplan voor de start van de zondag om al je dagelijkse ma altijden op te schrijven, er is ook een gebied met snackideeën, dagelijkse doelen (misschien zoals meer fruit eten of zoiets) en een boodschappenlijstje.Deze printable ziet er ook leuk uit voor de kinderen om in te vullen.

Gevonden op: The Creative Bite

-

Gratis printbare ma altijdplanner

Dit ma altijdplan richt zich op het plannen van je dagelijkse dinerma altijden voor de week en is verkrijgbaar in twee stijlen: zwart-wit en gekleurd. Er is ook een ingebouwde boodschappenlijst. Dit is zo eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

Gevonden op: Krafty Planner

-

Wekelijkse ma altijdplanner - gratis afdrukbaar

Wauw, hoe kleurrijk is deze ma altijdplanner? Deze ma altijdplanner heeft een leuke rand met patroon, ruimte om je dagelijkse ma altijden op te schrijven en een ingebouwd boodschappenlijstje.

Gevonden op: Neat House Sweet Home

-

GRATIS afdrukbare ma altijdplanner

Ik hou van de eenvoud en kleuren van deze ma altijdplanner. Deze ma altijdplanner is effectief en gebruiksvriendelijk, met roosters om ontbijt, lunch en diner voor elke dag van de week te plannen.

Gevonden op: Clean Eating With Kids

-

Dus hebben we een aantal geweldige gratis afdrukbare ma altijdplanners bekeken en besproken hoe je aan de slag kunt met ma altijdplanning. Heb je een favoriete ma altijdplanner of een simpele regel die je volgt bij het plannen van ma altijden? Als je tips hebt voor ons en onze lezers, laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Als je nieuw bent hier, schrijf je dan in, want we plaatsen geweldige inhoud en we houden je van tijd tot tijd op de hoogte van onze beste nieuwe gratis printables.

Heel erg bedankt voor je bezoek!

Categorie: