Mensen budget om verschillende redenen. Sommigen hebben een budget nodig om wat geld te sparen voor een vakantie of vakantie en sommigen moeten sparen om wat geld in het algemeen terug te verdienen.

Sommige mensen hebben geld nodig voor een zeer serieus probleem, zoals genoeg geld sparen om een schuld af te betalen.

Volgens Forbes leeft bijna 80% van de mensen van salaris naar salaris omdat ze hun geld niet zo goed plannen als ze zouden kunnen.

Maar het is verbazingwekkend dat je met een financieel plan en het organiseren van je budget elke week een verschil kunt maken.

Na verloop van tijd kan dit een aanzienlijk verschil maken voor uw financiële situatie.

Wat uw reden ook is, we hebben 12 gratis Budgetsjablonen waarmee u kunt besparen zonder stress.

Dus als u klaar bent om uw financiën onder controle te krijgen, kunt u het beste beginnen met een afdrukbare budgetplanner zoals deze sjablonen hieronder.

Wat is een budgetsjabloon?

Een budgetsjabloon is een eenvoudige planner waarmee u uw financiën kunt organiseren.

Dit kan een afdrukbare sjabloon, een digitaal werkblad of zelfs een app zijn.

Door al je maandelijkse inkomsten in één kolom op te schrijven en al je uitgaven in een andere kolom, kun je snel de bedragen van beide optellen en precies zien waar je geld naartoe gaat.

Hiermee kunt u uw uitgaven aanpassen. Door bij te houden wat u uitgeeft, kunt u beslissen of elke aankoop nodig is en hoeveel u aan het einde van elke maand had kunnen besparen.

Hoe werkt een budgetsjabloon?

De meeste budgetsjablonen zijn in wezen hetzelfde, ze laten u uw inkomsten en uitgaven zien. Bij sommige kun je je doelen opschrijven, zodat je kunt zien waarvoor je spaart.

Dus begin eerst met het downloaden van een van deze gratis budgetsjablonen hieronder.

Vervolgens moet je al je inkomen opschrijven, of het gezinsinkomen als je als gezin budgetteert.

Vervolgens moet u al uw uitgaven opschrijven, dit kunnen rekeningen zijn zoals nutsvoorzieningen, huur, boodschappen enzovoort.

Misschien moet je op je bankafschrift kijken om er zeker van te zijn dat je alles terugvindt, aangezien je kleine rekeningen hier en daar gemakkelijk vergeet.

Controleer ook abonnementen voor zaken als mobiele telefoons, Netflix, Amazon Prime - eigenlijk alles waar je een abonnement of contract mee hebt, omdat dit het ook gemakkelijker kan maken om uitgaven te vinden.

Het zal je thuis misschien verbazen hoeveel het totaal opbrengt voor je uitgaven en hoeveel je aan het einde van elke maand nog over hebt van je inkomen.

Hiermee kun je uitgaven vinden die niet nodig zijn en kun je ze annuleren of vermijden.

Voor rekeningen waarvan u denkt dat ze nodig zijn, kunt u misschien beginnen na te denken over waar u hetzelfde elders voor een betere prijs kunt krijgen.

Dit zijn de basisprincipes van budgetteren. Het vermijden van onnodige uitgaven en het vinden van betere deals voor wat u wel uitgeeft, betekent elke maand extra geld in uw zak. Dit is de beste manier om te beginnen met sparen.

Een maandelijks budgetplan kan je leven echt veranderen. Niet meer leven van salaris naar salaris, of met je hoofd in je handen zitten nadat je beseft dat je deze maand geen geld opzij hebt gezet voor het onderhoud van de auto. Nooit meer worden getroffen door een onverwachte rekening van de dierenarts nadat uw kat iets heeft gegeten dat hij niet had mogen eten, en weet u waarom? Omdat je een budget had en dat geld opzij had gezet.

Maandelijkse budgetsjablonen

Met dat in gedachten laten we je enkele van de beste sjablonen voor maandbudgetten zien waarmee je je persoonlijke financiën op orde kunt krijgen.

Laten we eens kijken.

-

Gratis Financiële Planner 2023

Deze gratis financiële planner van World of Printables bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met budgetteren en sparen. Er zijn pagina's om uw inkomsten, uitgaven, schulden en besparingen te dekken, samen met spaaruitdagingen en volgpagina's. Maak uw financiën gemakkelijk met deze handige en effectieve gratis financiële planner.

-

2. Budgetkalender van EndThrive

Ok, deze is een beetje anders omdat we het hier hebben over een maandelijkse budgetkalender. Ooit van een van die gehoord? Kijk eens naar dit geweldige bericht van EndThrive en laat je budgettaire geest versteld staan. U kunt hun gratis budgetkalender gratis downloaden en u zult in de zijbalk zien dat u een gratis maandelijks budgetsjabloon kunt krijgen om ernaast te gebruiken.

Idee van EndThrive

-

3. Hoe u tweewekelijks beta alt met maandelijkse rekeningen

Veel mensen verdienen een tweewekelijks salaris, maar dat betekent niet dat u geen maandelijks budgetsjabloon kunt gebruiken om uw rekeningen en budgettering bij te houden. Deze geweldige post van Mom Managing Chaos laat je precies zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je tweewekelijkse salaris je maandelijkse rekeningen dekt wanneer dat nodig is. Ze biedt ook een geweldige gratis afdrukbare budgettering aan!

Idee van mama die chaos beheert

-

Huishoudbudgetsjablonen

Als het gaat om budgettering voor uw gezin en huishouden, komt er veel bij kijken. U moet ervoor zorgen dat u voorzichtig bent en het goed doet, rekening houdend met alles wat belangrijk is, niet alleen voor u, maar voor alle betrokkenen. Vergeet niet dat het niet alleen uw eigen persoonlijke inkomen is waarmee u budgetteert.

Huishouden of gezinsbudgettering is belangrijk om uw financiën op het goede spoor te houden en te voorkomen dat u in de schulden komt. Budgettering is ook een geweldige manier om te zien waar uw geld naartoe gaat en hoe u uw besparingen en budgettering in de komende maanden kunt verbeteren.

-

4. Hoe maak je een budget voor een groot gezin + gratis printables

Laten we sterk beginnen met een geweldig cadeau van Best Money Mom. Best Money Mom biedt u niet alleen een gratis sjabloon, ze biedt u ook een gratis budgetplanner plus financiële trackingsheets! Daarnaast geeft ze je ook heel goede input en advies over hoe je een budget voor je gezin kunt maken en hoe je dat goed kunt doen.

-

5. Een huishoudbudget maken + gratis printables

Dit geweldige bericht van Blue Summit Supplies biedt online hulpmiddelen om u te helpen uw netto-inkomen te begrijpen, samen met de verschillende soorten uitgaven en andere informatie die erg handig is bij het budgetteren. Daarnaast kunt u een aantal handige gratis printables downloaden die u in een map kunt combineren. Ze laten zien hoe je dat ook instelt!

-

6. Gratis budgetsjabloon om uw huishoudfinanciën te organiseren

Als je lekker makkelijk wilt, dan is deze post van Home Beautifully een goede keuze. Cynthia maakt het zo gemakkelijk om budgettering te begrijpen en ze leidt je door het proces om aan de slag te gaan en vooruitgang te boeken met haar gratis budgetsjabloon.

Idee from Home Beautifully

-

Op nul gebaseerde budgetsjablonen

Je vraagt je misschien af wat een op nul gebaseerd budget is, laten we meteen ter zake komen.

Een op nul gebaseerd budget is wanneer u budgetteert om elke dollar te laten tellen. Elke dollar in je budget gaat naar iets en aan het einde van je budget heb je nul dollar over in je budget.

Het gebruik van de op nul gebaseerde budgetmethode ha alt echt het giswerk uit budgettering en houdt uw budgettering elke maand hetzelfde, tenzij u besluit om het te veranderen. Het is ook heel goed om te voorkomen dat u te veel uitgeeft als u zich eraan houdt.

-

7. Een op nul gebaseerd budgetsjabloon + hoe het te gebruiken

Dit bericht van Mint Notion is geweldig om te lezen als je meer wilt weten over het maken van een op nul gebaseerd budget samen met een gratis sjabloon. Eden legt alles uit wat u moet weten over hoe u de budgetsjabloon effectief kunt gebruiken.

Idee van Mint Notion

-

8. Op nul gebaseerde budgettering (gratis afdrukbare pdf - hoe u eenvoudig geld kunt besparen)

Deze gratis afdrukbare budgettering op basis van nul van Key To My Lime is kleurrijk en gebruiksvriendelijk. Alexa legt op een geweldige manier de basisprincipes van budgettering op basis van nul uit en hoe ze haar gratis printable kan gebruiken.

Idee van Key To My Lime

-

9. Gratis op nul gebaseerde budgetsjabloon

Ellie Mondelli heeft een gratis op nul gebaseerde budgetsjabloon gemaakt waarvan is bewezen dat deze werkt.Ze gebruikt dit budgetsjabloon al jaren persoonlijk en na het downloaden synchroniseert het perfect met de Google-spreadsheet. Ellie laat je ook stap voor stap zien hoe je het budgetsjabloon gebruikt

Idee van Ellie Mondelli

-

Budgetsjablonen voor studenten

We weten allemaal dat studeren duur is en dat de meesten van ons een baan moeten zoeken om onze kosten en vergoedingen te dekken, en afstuderen met een hoop schulden! Ik laat het slecht klinken, ik weet het, maar onderwijs is zo belangrijk en met een slimme planning kun je je financiën onder controle houden.

Laten we eens kijken naar enkele van de beste gratis budgetsjablonen voor studenten.

-

10. Een eenvoudig te gebruiken College Budget-sjabloon

Deze gratis sjabloon voor een collegebudget van Collegelifemadeeasy.com is geweldig en zo gemakkelijk te gebruiken. Charli doet geweldig werk door het belang van het beheren van je financiën tijdens je studentenleven echt uit te leggen en hoe je dit budget kunt gebruiken om in je levensstijl te passen.

Idee van het studentenleven gemakkelijk gemaakt

-

11. Werkblad studentenbegroting

Dit kleurrijke budgetwerkblad voor studenten van Moritzfinedesigns.com is een geweldige manier om uw kind kennis te laten maken met budgetteren voordat ze naar de universiteit gaan en ook terwijl ze op de universiteit zitten. Heather maakt er een goed punt van om dit gratis budgetwerkblad voor en na het semester samen te gebruiken om te zien waar budgetaanpassingen nodig zijn.

Idee van Moritz Fine Designs

-

12. Studentenbudgetsjabloon + tips

Als je op zoek bent naar iets meer dan alleen een budgetsjabloon en serieus, gedegen advies wilt, dan is dit bericht van wondermomwannabe.com de plek om naartoe te gaan. Corinne heeft een aantal echt indrukwekkende opvattingen als het gaat om universiteitsfinanciën en heeft heel veel ervaring op haar naam.Ik raad je aan haar post eens te lezen.

Idee van Wondermom Wannabe

-

Kijk, budgetteren is niet moeilijk, maar het is belangrijk als je je financiën onder controle wilt krijgen. Leren budgetteren kan je echt klaarstomen voor het leven, je weet nooit waartoe je in staat bent totdat je het probeert.

Hopelijk zullen deze geweldige berichten en gratis budgetsjablonen je helpen op je reis om controle te krijgen over je financiën.

Als je dit bericht leuk vond, overweeg dan om ons te steunen door je aan te melden voor de nieuwsbrief, ons te volgen op Pinterest of Instagram en dit bericht te delen!

Categorie: