Gebruik deze gratis afdrukbare kinderkarweitjes en krijg tips over klusjes voor kinderen om uw kinderen aan te moedigen u in huis te helpen.

Je kinderen gemotiveerd houden met klusjes

Ik heb een heel goed artikel gelezen over hoe je je kinderen kunt motiveren om klusjes te doen en wat het betekent voor hun ontwikkeling.

Ik weet dat je misschien denkt "ja, kinderen doen klusjes en daar worden ze betere volwassenen van"maar het gaat er niet alleen om hoe klusjes hen voorbereiden op het volwassen leven.

In feite, als je het artikel leest, leer je dat er iets belangrijkers is dan klusjes, en dat klusjes doen niet simpelweg gaat over je kind de afwas laten doen.

Als ik eerlijk ben, raakte het artikel me echt omdat het me aan het denken zette over mijn opstelling thuis en wat ik nog meer zou kunnen doen om mijn gezin dichter bij elkaar te brengen.

Ik heb echt het gevoel dat ik iets heb geleerd en daarom vertel ik je erover.

Kinderen karwei grafiek sjabloon

Welke klusjes moeten dagelijks worden gedaan?

Iedereen heeft een andere reeks klusjes waarvan ze denken dat ze die dagelijks moeten doen. Het hangt allemaal af van je levensstijl, aangezien iedereen anders met zijn huis omgaat.

Als je thuiswerkt of jongere kinderen hebt, kan het zijn dat je elke dag bepaalde klusjes doet terwijl iemand anders dat niet doet.

Er is geen set regels die bepalen welke klusjes gedaan moeten worden en wanneer, maar er zijn genoeg levens die je advies geven over wat je zou kunnen doen om je huis schoner en beter georganiseerd te maken.

 1. Bed opmaken
 2. Afwassen
 3. Vloer vegen
 4. Stop dingen weg
 5. Schoon aanrechtbladen in de keuken
 6. Veeg gemorste dingen en rotzooi meteen op (inclusief klodders tandpasta in de gootsteen!)
 7. Zet de prullenbak buiten

Welke klusjes moet mijn kind doen?

Als het gaat om het aanmoedigen van je kind om te helpen met klusjes, verwacht dan geen wonderen. Je kind is misschien bereid om de ene keer te helpen en de andere keer niet zo gehinderd, blijf gewoon volharden en maak het leuk voor hem of haar.

Je weet als ouder met welke klusjes je kind kan helpen en wat ze graag doen, maar hier is een kleine lijst met klusjes voor kinderen die ze waarschijnlijk leuk zullen vinden!

 1. Speelgoed en boeken opbergen
 2. Hun bed opmaken
 3. De kleding kiezen die ze willen dragen
 4. Helpen met ma altijden
 5. De tafel afvegen
 6. De vloer vegen
 7. Help met de wasmachine (mijn kinderen vinden het heerlijk om schone kleren uit de machine te halen en vuile kleren erin te stoppen)

Probeer klusjes leuk te maken voor je kind en help ze ook om de klusjes te klaren. Prijs ze en laat ze weten dat je hun hulp op prijs stelt. Probeer uw kind in een routine van 10-20 minuten klusjes per dag te krijgen (niet allemaal tegelijk).

Welke klusjes kan een 4-jarige doen?

Mijn dochter wordt over drie maanden vier (wauw, ik kan het niet geloven!) en ze vindt het leuk om de meeste tijd bezig te zijn met klusjes. Ik heb een kleine lijst samengesteld met enkele dingen die mijn dochter graag doet om te helpen.

 1. Maak het bed op (trek gewoon het dekbed omhoog en trek het kussen recht)
 2. Stop speelgoed weg
 3. Hulp bij aankleden
 4. Kies kleding om te dragen
 5. Hulp bij tuinieren
 6. Help groenten wassen
 7. Doe kleding in de wasmachine
 8. Kleren ophangen
 9. Ruim hun gemorste of rommel op
 10. Tanden poetsen, haren borstelen, gezicht wassen
 11. Help de boodschappen op te ruimen
 12. Hulp bij het verschonen van luiers

Dit is slechts een momentopname van de klusjes waar je je kind mee zou kunnen vragen. Er zullen er meer zijn die specifieker zijn voor jou en je gezin.

Ga eerst met een paar dingen aan de slag en bouw het vervolgens op naarmate uw kind graag meer meedoet. Ook hoeft je kind deze klusjes niet elke dag te doen, alleen wanneer het gepast is.

Soms reageert mijn dochter op mijn verzoek om hulp. Ze vindt het heerlijk om de grote meid te zijn, tenzij ze "te druk" is(haar favoriete uitdrukking op dit moment).

Welke klusjes moet een 9-jarige doen?

Op 9-jarige leeftijd zijn kinderen veel verder ontwikkeld en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De klusjes die je kind als peuter of jong kind deed, zijn nu zo goed als onder de knie, dus hoe nu verder?

Laat je kind doorgaan met het doen van de klusjes die het kent, maar schop het een tandje hoger en voeg meer verantwoordelijkheid toe.

 1. Zorg voor huisdieren
 2. Afwassen
 3. De was doen
 4. Help ma altijden bereiden (met begeleiding)
 5. Zelfzorg
 6. help boodschappen op te ruimen
 7. Vloer vegen
 8. Ruim hun kamer op
 9. Waterplanten
 10. Maak de badkamer schoon
 11. Zet de prullenbak buiten
 12. Verantwoordelijk zijn voor hun huiswerk

Welke klusjes moet een 12-jarige doen?

Bij 12 jaar en ouder kun je overwegen een beloning toe te voegen voor het voltooien van klusjes, zoals een toelage. Tweens en tieners hebben over het algemeen veel meer verantwoordelijkheid met klusjes en met hun leven.

Op deze leeftijd gaan kinderen er alleen op uit om met vrienden te spelen, rond te hangen in de speelhal en naar de bioscoop te gaan, dus ze willen graag geld verdienen.

Tween- of tienerklusjes kunnen grotere klussen zijn met meer verantwoordelijkheid.

 1. Zelfzorg (zonder hulp of aanmoediging)
 2. Opgeruimde slaapkamer
 3. Maak hun eigen snacks en eenvoudige ma altijden
 4. Hulp met jongere broers en zussen
 5. Huisdierverzorging
 6. Was de auto
 7. Betaal dingen aan de kassa
 8. Was de ramen
 9. Prullenbak leegmaken en een nieuwe zak toevoegen
 10. Help met tuinieren
 11. Doe hun was
 12. Maak de afwas schoon en zet ze weg
 13. Breng boodschappen binnen en berg ze op
 14. Verantwoordelijk zijn voor hun huiswerk
 15. Laad hun persoonlijke bezittingen op
 16. Vegen / stofzuigen / dweilen
 17. Gazonklusjes
 18. Oppassen (als tween zou ik willen voorstellen dat oppassen beperkt blijft tot ongeveer een uur per dag terwijl je naar de winkel snuffelt, of in de auto wacht met de baby terwijl je naar de winkel snuffelt)

Het zal je misschien verbazen hoe goed je tween met dingen omgaat, vooral tegenwoordig. Ik denk echt dat kinderen tegenwoordig meer opgewonden zijn en zo snel volwassen zijn geworden.

Ik kijk naar mijn eigen (stief)dochter en kan niet geloven dat ze pas dertien is. Ze ziet er veel ouder uit en gedraagt zich veel ouder, het is echt eng, maar ze is zo capabel!

Hoe maak ik een takenschema voor mijn kind?

Het maken van een takenkaart voor uw kind en het instellen van taken voor kinderen is eenvoudig en kan vrij snel worden gemaakt.

 • Eerst moet je opschrijven wat er in huis gedaan moet worden.
 • Vervolgens moet je deze in secties plaatsen die geschikt zijn voor de leeftijd op basis van de leeftijd van de kinderen die je hebt.
 • Verdeel de taken voor elk kind. Alleen omdat een vierjarige in staat is om 10 dingen op je lijst te doen, wil nog niet zeggen dat dit 'hun taak' is.
 • Geef ze vaste taken die ze dagelijks zelf kunnen doen en help ze met anderen.
 • Vind inspiratie en teken je eigen klusjesschema. Laat je kind helpen met het versieren om ze enthousiast te maken voor klusjes.
 • Of download deze gratis sjabloon voor een takenschema

Snelle tip!

Als je je takenlijst keer op keer wilt hergebruiken, overweeg dan om hem te lamineren. Door je takenlijst te lamineren, bespaar je op inkt en papier en gebruik je gewoon droog uitwisbare markers die je gemakkelijk kunt verwijderen.

Persoonlijk vind ik dit leuk Scotch Thermal Laminator. Hij is gemakkelijk in gebruik, loopt niet vast en past perfect op je bureau. Hij is zo compact dat je hem overal kunt opbergen. Deze lamineermachine is de keuze van Amazon met meer dan 30.000 beoordelingen!

Klusschema-ideeën

Als je op zoek bent naar geweldige ideeën voor een klusjesschema om je gezin te helpen, zoek dan niet verder. We hebben een aantal geweldige gratis afdrukbare takenkaarten voor kinderen van alle leeftijden die je kunt pakken en afdrukken wanneer je ze nodig hebt!

Gratis afdrukbare Super Duper Fall Kids Chore Chart

Deze super-duper klusjeskaart voor kinderen ziet er leuk uit en heeft de ruimte om klusjes voor twee kinderen te loggen. Er is ruimte om maximaal vijf klusjes per kind op te schrijven. Als je meer ruimte nodig hebt, gebruik dan de onderstaande ruimte en print een extra kaart voor een ander kind.

Gratis afdrukbaar Onze verantwoordelijkheden Karweitjesschema voor kinderen

Dit takenschema voor kinderen verwijst naar de taken als verantwoordelijkheden in plaats van klusjes voor kinderen, waardoor kinderen zich hopelijk wat volwassener en vertrouwder voelen. Het is een heldere en kleurrijke kaart met leuke afbeeldingen en heeft ruimte voor twee kinderen.

Gratis afdrukbare Giant Stars Kids Chore Chart

De gratis afdrukbare kinderkarweitjeskaart met gigantische sterren is zo'n heldere en leuke kaart. Het heeft ruimte om de klusjes voor drie kinderen te loggen en heeft zelfs een ster voor elk kind om in te kleuren als ze klaar zijn met hun klusjes.

De ster wordt gebruikt als stimulans, dus laat je kind hem kleuren of een beloning in het begin schrijven of zelfs snoep of wat geld erin steken. Wat voor jou ook werkt.

Gratis afdrukbare tiener Emoji-klusjeskaart voor kinderen

Deze emoji-geïnspireerde tienerkarweitjestabel is ontworpen met tweens en tieners in gedachten. Met coole stickers en leuke kleuren is deze klusjeskaart perfect om de klusjes voor twee tieners te noteren.

We weten allemaal dat tieners op hun telefoon leven, en deze klusjeskaart laat ze weten dat als ze eenmaal hun klusjes hebben gedaan, ze weer op hun telefoon kunnen gaan.

Gratis afdrukbare op de jaren 90 geïnspireerde klusjeskaart voor kinderen

Deze gratis printbare 90s Inspired Teen chore chart is een van mijn favorieten. Ik ben dol op de coole graphics en leuke stijl van deze kaart en denk dat hij vandaag de dag goed zal aanslaan bij tieners. De jaren 90 maken een comeback, vraag me niet waarom! Maak indruk op je tiener door een takenlijst te gebruiken die echt bij hun uiterlijk past!

Klusjes voor kinderen leuk maken

Klusschema's zijn een geweldige manier om een kind aan te moedigen zich bezig te houden met huishoudelijk werk en algemene huishoudelijke taken. Ze kunnen een gezinsband bevorderen, waardevolle lessen leren en stress verminderen (in ieder geval voor de ouders)!

Ik hoop dat je dit bericht over klusjes voor kinderen en gratis printbare klusjesschema's nuttig vond en dat het je enig inzicht heeft gegeven in hoe en waarom je klusjes in het leven van je kind zou moeten integreren.

Gebruik jij thuis een klusjesschema en hoe reageert je kind? Laat het me weten in de reacties!

We hebben een groot aantal van deze afdrukbare activiteiten voor kinderen gemaakt die je kunt afdrukken en aan je kinderen kunt geven. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk van onze leuke en educatieve printables pakt terwijl je hier bent.

We denken dat je deze geweldig zult vinden:

 • Eenhoorn Kleurplaten
 • 50 beste bloemen kleurplaten
 • 50 beste prinses kleurplaten
 • 50 beste dinosaurus kleurplaten
 • 100 eenvoudige kleurplaten voor kinderen
 • Eenhoorns tekenen
 • I Spy Dinosaur Coloring Page Game
 • Inspirerende Citaat Kleurplaten
 • Het ultieme afdrukbare kleurboek

We hebben ook een enorm aanbod aan printables voor volwassenen hier op World of Printables. Je vindt er printables en sjablonen om je te helpen bij het plannen en organiseren van alle aspecten van je leven.

Kleurplaten

Onze recente kleurpagina's. Nog veel meer afdrukbare kleurplaten om gratis af te drukken en in te kleuren.

Valentijnsdag kleurplaten - 50 gratis printables om in te kleuren
De beste herfstkleurplaten voor kinderen en volwassenen

Afdrukbare activiteiten tekenen

Onze recente How To Draw-activiteiten. Vind veel meer How To Draw printables waar je dol op zult zijn, gratis.

Hoe teken je een vis | Eenvoudige stapsgewijze afdrukbare activiteiten voor volwassenen en kinderen
Hoe teken je een roos | Eenvoudige stapsgewijze afdrukbare activiteiten

I Spy Kleurplaten

Onze recente I Spy kleurpagina-activiteiten. Vind nog veel meer I Spy Printables om gratis te downloaden en af te drukken.

Gratis afdrukbare I Spy Unicorn kleurplaat spel
Gratis afdrukbare I Spy Cat kleurplaat spel

Afdrukbare spellen

Onze recente printbare spellen. Nog veel meer printbare games om gratis af te drukken.

Free Printable Farm Word Search
Gratis afdrukbare I Spy Dinosaur Coloring Page Game

Vind je deze gratis geschenken leuk?

Ontvang een melding van onze volgende reeks gratis geschenken - je zult ze geweldig vinden!

De populairste printables ter wereld

Bedankt voor het doorbladeren van de takenkaarten van onze kinderen. Als je dit bericht leuk vond, deel het dan, want het helpt ons enorm, en overweeg ons te volgen op Pinterest of Instagram!

We delen al onze nieuwste printables op Pinterest, dus volg ons om op de hoogte te blijven van onze nieuwste freebies.

Volg World of Printables op Pinterest

Categorie: