Als je meer georganiseerd wilt zijn als het gaat om het plannen van je ma altijden, lees dan verder voor de beste sjablonen voor ma altijdplanners waarmee je tijd en geld kunt besparen en gezonder kunt eten.

Tijd om je ma altijden onder controle te krijgen

Ben je de weg kwijt als het gaat om het plannen van je ma altijden? Kom je terug van de winkel $ 150 lichter maar nog verwarder?

Je weet wat ze zeggen, "niet plannen, plannen om te falen" en dit werkt ook voor ma altijdplanning, en zeker voor boodschappen doen.

Hoevelen van ons gaan naar de winkel zonder een plan of een lijst met wat te kopen? Hoeveel van ons hebben een lijst maar er is niet goed over nagedacht?

Je koopt eten uit de losse pols of koopt eten met de intentie, maar geen echt ma altijdplan. Ik spreek hier uit ervaring.

Toen ik besloot om met ma altijdplanning te beginnen, werden boodschappen doen en etenstijd zoveel gemakkelijker en meer gefocust. Ik wist wat ik deed in de winkel en ik wist wat ik deed in de keuken.

Het was ook niet moeilijk. Ma altijdplanning is niet moeilijk, vooral als je de juiste tools hebt om je te helpen bij het bereiden van ma altijden en de tijd hebt om te plannen.

Voor de meeste mensen zijn de beste tool hiervoor sjablonen voor ma altijdplanners zijn ze speciaal ontworpen om u te helpen bij het plannen en organiseren van uw ma altijden.

Wat bedoel je met ma altijdplanning?

Ma altijdplanning is wat er gebeurt als je besluit om controle te nemen over het voedsel dat je eet, de hoeveelheden die je eet, en om vooruit te bereiden zodat je ma altijden georganiseerd zijn.

Ma altijdplanning betekent dat je één dag van de week (hoogstwaarschijnlijk een zaterdag of zondag) de tijd neemt om je ma altijden voor de komende week te plannen en de ingrediënten te kopen.

Ma altijdplanning is geweldig voor diegenen die een gemakkelijke en georganiseerde ma altijd willen, gezonder willen eten, wat geld willen besparen of specifiek moeten eten vanwege een medisch probleem.

Waarom een ma altijdplan?

Je denkt misschien dat ma altijdplanning veel tijd en moeite kost en je hebt gelijk, je moet er moeite voor doen, maar alles wat je doet in het leven kost tijd en moeite.

Als je iemand bent die alle voordelen van ma altijdplanning wil zonder echt ma altijdplanning, dan ben je aan het dromen!

Maar luister, ma altijdplanning is niet moeilijk. Het kan eigenlijk vrij eenvoudig zijn, zolang je de tools hebt en weet wat je moet doen.

Neem gewoon één keer per week de tijd om je ma altijden te plannen en je zult er oprecht een goed gevoel bij hebben.

Voordelen van ma altijdplanning

Er zijn VEEL voordelen aan het plannen van ma altijden en sommige heb je misschien nog niet eens overwogen! Laten we eens kijken naar enkele voordelen van ma altijdplanning. Het zal je verbazen hoe handig ma altijdplanning is.

 1. Bespaart geld
  Je hebt geen idee hoeveel geld een ma altijdplanning bespaart.
  Als je ma altijden plant, beslis je voordat je gaat winkelen welke ingrediënten je nodig hebt en kun je ma altijden kiezen die specifiek goedkopere ingrediënten gebruiken of ingrediënten in bulk kopen.
 2. Bespaart tijd
  Ma altijdplanning helpt je op zoveel verschillende manieren tijd te besparen.
  Omdat je weet wat je gaat koken, bespaar je tijd tijdens het winkelen, tijd bij het voorbereiden en ook tijd in het algemeen omdat je precies weet wat je moet doen.
  Verspil geen tijd meer met nadenken over wat je gaat eten.
 3. Helpt je gezonder te eten
  Laten we eerlijk zijn, als het op koken aankomt, hoe vaak kook je dan iets ongezonds omdat het eenvoudiger is en het gewoon zo is?
  Je weet niet wat je moet maken, dus pak je snel iets dat iedereen lekker zal vinden, zoals een grote pizza of een kant-en-klare lasagne.
  Door je ma altijden te plannen, kun je het hele gezin laten kiezen gezonde ma altijden waar iedereen van zal genieten.
 4. Weet altijd wat je gaat eten
  De tijd dat je eeuwenlang voor je koelkast met vriesvak stond en niet wist wat je moest maken, is voorbij.
  Voorbij zijn de dagen dat je lastiggevallen wordt over wat je gaat eten.
  Als je ma altijden plant, ben je klaar en voorbereid om de ma altijden frontaal aan te pakken.
 5. Probeer nieuwe voedingsmiddelen
  Een van de spannende dingen aan ma altijdplanning is nieuwe voedingsmiddelen proberen.
  Als je ma altijden plant, ben je veel beter georganiseerd en voorbereid tijdens de ma altijden, wat betekent dat je de tijd kunt nemen om de ma altijden te bereiden die je altijd al hebt willen proberen.
 6. Minder spontane uitstapjes naar fastfoodrestaurants
  Een andere manier om geld te besparen en gezonder te eten door middel van ma altijdplanning is dat je minder geneigd bent om spontaan naar de gouden bogen.
  Je houdt je eerder aan een ma altijdplan als je er een hebt.
 7. Je hoeft niet de hele tijd naar de winkel te gaan
  Niet elke dag of twee naar de winkel gaan bespaart veel geld en tijd!
  Je hoeft eigenlijk maar één keer per week je hoofdwinkel te doen en kunt naar de plaatselijke winkel gaan voor verse boodschappen wanneer je moet opwaarderen.
  Voordat ik mijn ma altijden plande, ging ik bijna elke dag naar een supermarkt en gaf ik tot $ 50 per keer uit aan dingen die ik niet nodig had.
 8. Minder impulsaankopen
  Nogmaals, je bent minder geneigd tot impulsaankopen als je aan het plannen bent.
  Je weet wat je nodig hebt, dus je kunt gewoon naar binnen gaan en het halen.
  Uw budget zal u er dankbaar voor zijn.

Hoe ma altijden plannen?

Als het op ma altijdplanning aankomt, moet je er goed over nadenken.

Het gaat er niet alleen om heerlijke recepten te pakken en ervoor te gaan.

Vergeet niet dat je deze recepten moet voorbereiden en koken en dat je moet weten waarom je ma altijden plant.

Overweeg deze vragen:

 • Waarom ben je aan het plannen? Wat is het doel?
  Geld besparen, gezonder eten, meer ma altijden nuttigen als gezin?
 • Welke recepten passen bij mijn doelen?
  Kies je recepten met goedkopere ingrediënten? Maak je ruimte voor veganistische ma altijden?
  Kies je recepten waar het hele gezin dol op zal zijn of die de kinderen kunnen helpen maken?
  Het is ook een goed idee om recepten te kiezen waarbij je de restjes kunt gebruiken om nog een ma altijd te maken.
 • Welke recepten zijn leuk en makkelijk te maken?
  Onthoud dat ma altijdplanning goed is om de ma altijden minder stressvol te maken.
  Stop de stress er niet weer in door te proberen een Micheline Star Beef Bougnion te maken met 150 ingrediënten (tenzij het een speciale gelegenheid is).

Laten we nu eens kijken hoe je je ma altijden plant

Kies uw recepten

Nu is het tijd om je recepten te kiezen. U kunt online talloze recepten vinden die specifiek zijn voor uw dieet of doelen.

Zoek eenvoudig naar budgetvriendelijke recepten, gezinsvriendelijke recepten, veganistische recepten. Wat je ook nodig hebt.

Als alternatief bevat onze ma altijdplannerbundel een heleboel receptideeën en bijpassende boodschappenlijstjes (inclusief hoofdboodschappenlijstjes) die je kunt proberen. Meer daarover hieronder!

Vergeet niet dat je niet elke dag van de week hoeft te koken! Gebruik eventuele restjes, geniet van een afhaalma altijd of een bijzonder diner. Het hangt allemaal af van je doelen!

Maak je boodschappenlijstje

Vervolgens moet je de boodschappenlijst voor je ingrediënten schrijven. Je kunt een algemene boodschappenlijst gebruiken om het grootste deel van je ingrediënten op te schrijven en een algemene lijst voor de extra ingrediënten.

Voordat je gaat winkelen zou ik willen voorstellen om al door je voorraadkast te gaan en te kijken welke ingrediënten je al hebt. Een goede manier om je voorraadkast op orde te houden, is door een inventaris te gebruiken.

Winkel, winkel, winkel

Als je gaat winkelen, raad ik je aan om zoveel mogelijk in bulk te kopen, maar alleen als je van plan bent veel van dat ingrediënt te gebruiken zonder verspilling. Vergeet ook geen kortingen of kortingsbonnen te gebruiken!

Bereid alle ingrediënten voor

Om tijd te besparen kun je altijd vooraf wat ingrediënten klaarmaken. Hak wat kruiden fijn, marineer wat kip voor de volgende dag, maak sauzen en vries in.

Als je dit doet, bespaar je doordeweeks wat tijd en wordt alles gestroomlijnder.

Hoe plan ik een weekmenu?

We hebben al besproken hoe je ma altijden kunt plannen, maar wat heb je eigenlijk nodig om te beginnen? Ik raad je aan om wat afdrukbare ma altijdplanner sjablonen te verzamelen om je te helpen bij het plannen van je ma altijden.

Misschien heb je er al een paar die je wilt gebruiken, zo niet, bekijk dan onze Ma altijdplannerbundel. Het bevat sjablonen voor ma altijdplanners voor alles, van inventarissen tot planners voor elke ma altijd.

Hier is een idee van hoe je slechts een paar van de pagina's kunt gebruiken:

 • Een inventaris om bij te houden welke ingrediënten je al hebt
 • Gedachten- en notitiepagina om erachter te komen wat je in je ma altijdplan wilt opnemen
 • Ma altijdideeën om u te helpen beslissen (ook dieetspecifieke versies - keto, koolhydraatarm, veganistisch, glutenvrij)
 • Ma altijdplannerpagina's om je menu te plannen
 • Boodschappenlijstjes om je boodschappen te stroomlijnen

Wat je aan het begin van je ma altijdplanning hebt gedaan, ga je elke week doen. Doe het een keer, doe het nog een keer en je wordt er steeds beter in, terwijl je het revisies maakt!

Wat zit er in de ma altijdplanner-sjablonenbundel?

Ma altijdplanner-sjablonenbundel

De Ma altijdplannerbundel is echt zo geweldig en zal het plannen van je ma altijden veel eenvoudiger en ongecompliceerder maken.

Het gaat ook niet alleen om ma altijdplanning, de bundel bevat pagina's om u te helpen uw koelkast, voorraadkast, keuken te organiseren, samen met meerdere dieetspecifieke ma altijdplannen en ma altijdplanners voor elke ma altijd van de dag!

Thuis plannen

Een pagina waarop je in één oogopslag alle ideeën voor het bereiden van ma altijden kunt zien, samen met een boodschappenlijstje en een gedeelte voor huishoudelijk werk om je taken en boodschappen te loggen.

Dagelijkse ma altijdplanner

Een plek om je dagelijkse ma altijden volledig te plannen met fruit- en groente-inname-tracker, waterinname-tracker, notities, boodschappenlijstje en meer.

Wekelijkse ma altijdplanner

Bekijk je volledige wekelijkse ma altijdplan met elke dag opgedeeld in ma altijdtypes en een boodschappenlijstje zodat je je boodschappen kunt afstemmen op het weekplan.

Lijst met favoriete ma altijden

Schrijf je favoriete ontbijt, lunch, diner, desserts en tussendoortjes op.

Maandelijkse ma altijdplanner

De maandelijkse ma altijdplanner is perfect voor het plannen van een hele maand vol ma altijden.

Je kunt deze pagina zelfs gebruiken om eerst een ruwe schets te maken en deze vervolgens opnieuw uit te printen wanneer je klaar bent met eten.

Ontbijt ma altijdplanner

Plan je ontbijt met deze ontbijtma altijdplannerpagina.

Lunch ma altijdplanner

Gebruik deze pagina om ma altijden te plannen die perfect zijn voor de lunch

Diner ma altijdplanner

Maak etenstijd gemakkelijk met deze ma altijdplanner!

Gedachten en aantekeningen

Deze pagina is perfect voor alle gedachten of ideeën die je zou kunnen hebben met betrekking tot je ma altijdplanning!

Boodschappenlijstje

Gebruik deze boodschappenlijst om alle ingrediënten en etenswaren te noteren die je nodig hebt.

Boodschappenlijst

Het boodschappenlijstje is perfect om alles op te schrijven wat je nodig hebt uit de winkel dat niet op eten is gebaseerd.

Keukeninventaris

Houd een inventaris van je keuken bij zodat je georganiseerd blijft!

Voorraden zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat je hebt en wat je nodig hebt.

Koelkastvoorraad

Gebruik deze pagina om bij te houden wat er in je koelkast ligt!

Het is een geweldige manier om te voorkomen dat je voedsel koopt dat je niet nodig hebt.

Inventaris vriezer

Houd een vriezerinventaris bij en controleer deze zo nu en dan.

Als je voedsel in de vriezer hebt dat je in 6 maanden niet hebt aangeraakt, zal het waarschijnlijk nooit worden opgegeten, dus gooi het weg.

Pantry-inventaris

Een voorraadkast is zeker iets waar ik van heb geprofiteerd en ik denk dat jij dat ook zult doen.

Je hoeft geen uien meer te kopen als je al twee zakken achter in de voorraadkast hebt staan!

Houd je voorraadkast georganiseerd met deze voorraadkast.

Calorie-inname tracker

Gebruik de calorie-inname-tracker om bij te houden wat je eet op verschillende tijdstippen van de dag en de calorieën.

We hebben ook meer calorie-trackers in verschillende ontwerpen met ruimte om je dagelijkse ma altijden bij te houden met calorie-inname per ma altijd samen met een dagelijks totaal en een wekelijks totaal.

Receptplanner

Gebruik deze receptenplanner om je eigen recepten te noteren!

Vul de ingrediënten, instructies, portiegrootte, beoordelingen, moeilijkheidsgraad en nog veel meer in.

We hebben ook receptenplanners om je te helpen bij het loggen van ingrediënten, bereidingen, kooktemperatuur, calorieën en beoordeling van kwaliteit/smaak!

Meals and workout tracker

Houd je ma altijden en trainingen naast elkaar bij met deze tracker.

Bekijk in één oogopslag hoeveel calorieën je erin stopt en hoeveel calorieën je verbrandt.

Vegetarische boodschappenlijstjes

Als je vegetariër bent of het eens wilt proberen, dan is deze vegetarische boodschappenlijst een must-have.

Gebruik deze lijst om alle basisvoedingsmiddelen te krijgen die je als vegetariër nodig hebt.

Vegetarische ma altijdplanideeën

Als je op zoek bent naar geweldige vegetarische ma altijdideeën, dan vind je hier genoeg!

Veganistische boodschappenlijstjes

Misschien ben je veganist? Misschien heb je die indrukwekkende documentaire gezien die trending was in 2023 en is je interesse gewekt?

Ga aan de slag met deze veganistische boodschappenlijst.

Veganistische ma altijdplanideeën

Waarom ruil je niet een dag of twee per week in voor een veganistische ma altijd?

Er zijn hier tal van prachtige veganistische ma altijdideeën.

Caloriearme ideeën voor boodschappenlijstjes

We hebben allemaal het gevoel dat we hier en daar wat calorieën kunnen besparen, dus hebben we een geweldige lijst met caloriearme boodschappen samengesteld die je kunt bekijken.

Caloriearme ma altijdplanideeën

Probeer deze geweldige caloriearme ma altijdideeën niet eens uit?

Geweldig als je een beetje wilt bezuinigen, maar jezelf niet wilt uithongeren!

Ideeën voor een low carb boodschappenlijstje

Als je overweegt een koolhydraatarm dieet te volgen, overweeg dan deze koolhydraatarme boodschappenlijst. Het heeft geweldige opties.

Ideeën voor koolhydraatarme ma altijden

Over deze koolhydraatarme ma altijdideeën is goed nagedacht en ze klinken allemaal fantastisch.

Hoe klinkt Aziatische Sesam Beef Salad? Of Buffalo Bloemkool Hot Wings?

Ideeën voor zuivelvrije boodschappenlijstjes

Misschien heb je allergieën en volg je een zuivelvrij dieet. Daar hebben we ook een boodschappenlijstje voor.

Ideeën voor zuivelvrije ma altijden

Geweldige zuivelvrije ma altijdideeën wachten op je. Perfect als je zuivel in het algemeen vermijdt of zuivelvrij wilt proberen voor je gezondheid of om andere redenen!

Glutenvrije ideeën voor boodschappenlijstjes

Als je gluten vermijdt, bevat deze glutenvrije boodschappenlijst een aantal geweldige glutenvrije ingrediënten die je aan je belangrijkste boodschappenlijstje kunt toevoegen.

Glutenvrije ma altijdplanideeën

We hebben ook heerlijke glutenvrije ma altijdideeën om uit te proberen. Ik heb het over zalmtaco's of krokante mosterdkip jammie!

Keto boodschappenlijst ideeën

Krijg een voorsprong met je Keto-dieet door deze Keto-boodschappenlijst vol ideeën te gebruiken!

Keto ma altijdplan ideeën

Geniet van heerlijke Keto-vriendelijke ma altijden met deze keto-ma altijdideeënlijst!

Generieke boodschappenlijstjes

Een hoofdboodschappenlijstje voor degenen die geen dieetwensen hebben!

Algemene ma altijdplanideeën

Er zijn een aantal hele leuke en heerlijke ma altijdideeën om uit te kiezen.

Als moeder heb ik hier heel veel heerlijke troostma altijden en enkele familiefavorieten ingespoten.

Kinderma altijd ideeën

Als het om eten gaat, hebben kinderen hun eigen ideeën en dat is terecht!

Deze lijst bevat leuke en heerlijke gerechten die mijn eigen kinderen graag eten!

Recepten om te proberen

Een recept gevonden in een boek, tijdschrift of Pinterest? Noteer het snel met deze recepten om te proberen pagina!

Bespaar tijd met bladeren door het boek om je recept te vinden door deze pagina te gebruiken om je in de goede richting te wijzen.

Tijd om ma altijdplanning gemakkelijk te maken

Ik denk echt dat deze sjablonen voor ma altijdplanners zullen helpen om de manier waarop je je keuken runt en je ma altijden plant te veranderen. Ze zijn zo'n grote hulp en er zijn zoveel aspecten aan deze planner waar je misschien nog niet eens aan hebt gedacht.

Deze sjablonen voor ma altijdplanners zijn gemaakt om u te helpen bij het plannen van ma altijden, maar ook om u te helpen uw keuken te organiseren en misschien nieuwe dingen uit te proberen als het gaat om uw dieet.

Je kunt deze geweldige ma altijdplanner samen met veel van onze andere geweldige printables hier op World of Printables krijgen.

Koop de ma altijdplanner-sjablonenbundel

Je kunt elk van deze printables afzonderlijk krijgen door door elke printable hierboven te bladeren of door meer van onze afdrukbare ma altijdplanner sjablonen te bekijken.

Om tijd te besparen, kun je ze ook allemaal in één handige goedkope bundel krijgen die alles bij elkaar houdt.

Deze bundel zit vol met hoogwaardige versies van onze sjablonen in PDF-indeling, die er fantastisch uitzien wanneer ze worden afgedrukt.

Vergeet niet om de rest van onze handige sjablonen te bekijken, we hebben er 100 die je geweldig zult vinden voor elk aspect van je leven.

Beter nog, bekijk onze Ultimate Life Planner-bundel - u krijgt al onze sjabloonbundels in één handige voordelige bundel, allemaal in de hoogste kwaliteit die u kunt gebruiken voor altijd.

Vind 100 stijlvollere planner-sjablonen waar je dol op zult zijn

Enkele van onze recente planner-sjablonen. Vind nog veel meer Afdrukbare planner-sjablonen die u zullen helpen om met gemak de baas over uw leven te worden. Je zult van ze houden.

We denken dat je deze erg handig zult vinden:

 • Bill Payment Checklist
 • Afdrukbare planner-sjablonen om u te helpen uw leven te organiseren
 • Dagplannersjabloon
 • Weekly Planner-sjabloon
 • Weight Tracker-sjabloon
 • Wachtwoord Tracker
 • Beste budgetsjablonen
Gratis elegante dagplanner invoegen op één pagina in twee stijlen
Gratis dagplannerpagina in twee stijlen
Gratis schattige december 2023 kalender & planner afdrukbare set
Gratis weekplanner invoegen op twee pagina's in formele stijl

Toon ook uw steun en deel dit bericht!

Je kunt ons ook volgen op Pinterest of Instagram als dat meer jouw ding is!

Volg World of Printables op Pinterest voor meer

Categorie: