Gebruik deze afdrukbare gradenboog om hoeken te meten als je geen gewone gradenboog hebt. Gewoon printen, uitknippen en gebruiken zoals normaal voor een nauwkeurige vrije hoekmeter.

Gradenbogen kunnen worden gebruikt om hoeken te tekenen, de meting van hoeken te vinden, voor wiskundelessen en meetkundelessen, en zelfs voor architectuur. Het is een geweldig idee om een gradenboog te hebben die je kunt afdrukken en gebruiken voor huiswerk wanneer je er een nodig hebt!

Een gradenboogafdruk is handig, vooral als je er snel een nodig hebt. Misschien merk je dat je dringend een gradenboog nodig hebt, maar je hebt er geen bij de hand.

Deze afdrukbare gradenbogen zijn een geweldig hulpmiddel voor docenten en leerlingen om in de klas te gebruiken voor meetkunde, wiskunde en meer. Ze zijn ook geweldig voor moeders als ze er een nodig hebben om te helpen met huiswerk en thuisonderwijs.

Deze printables kunnen ook worden gebruikt door ingenieurs, architecten of iedereen die een gradenboog nodig heeft en er geen beschikbaar heeft.

Afdrukbare gradenboog

We hebben twee gradenbogen gemaakt die je kunt afdrukken op ware grootte, zodat je hoeken kunt tekenen, je kunt helpen bij het meten van hoeken en ze zelfs kunt gebruiken in schoollessen.

De sjabloon voor een enkele gradenboog is er in verschillende formaten, zoals een afdrukbare gradenboog van 180 graden en ook een afdrukbare gradenboog van 360 graden.

Afdrukbare gradenboog 180 - US Letter

PDF

Afdrukbare gradenboog gratis 360 - US Letter

PDF

Kies uit een afdrukbare gradenboog of afdrukbare gradenboog pdf.

Protractor Print Out 180 - A4

PDF

Afdrukbare gradenboog 360 - A4

PDF

De afdrukbare gradenboog wordt geleverd in US Letter- en A4-formaat en is beschikbaar als PNG of PDF.

Om de gradenbogen op te slaan, klikt u gewoon op de sjabloonafbeelding en slaat u deze op uw computer op of klikt u op de link naar de pdf-bestanden.

De gradenboog afdrukken

Zorg ervoor dat u uw printerinstellingen controleert voordat u een gradenboogsjabloon afdrukt. Volg gewoon deze stappen om uw hoekmeter op ware grootte af te drukken:

  • Zorg ervoor dat Paginaschaling is ingesteld op Geen
  • Klik op Eigenschappen en stel de paginagrootte in op Letter of A4 (afhankelijk van welk papier je gebruikt)

Ik raad aan om de hoekmeter af te drukken op een mooi karton voor stevigheid en duurzaamheid.

Ik hoop dat je deze afdrukbare gradenbogen handig en gebruiksvriendelijk vindt!

We hebben nog veel meer gratis printables en werkbladen die je zeker nuttig zult vinden, waaronder:

  • Afdrukbare liniaal
  • Afdrukbaar ruitjespapier | 12 soorten papieren sjablonen
  • Bedrukbaar gelinieerd papier - 36 sjabloonstijlen

Wat printen andere mensen na het bekijken hiervan?

Plaatsschema's voor klaslokalen
Nummers traceren van 1 tot 20 afdrukbare werkbladen
Spring afdrukbare sjablonen & werkbladen
KWL-kaart | 14 sjablonen

Blijf op de hoogte van onze aanstaande gratis printables - je zult ze geweldig vinden!

Als je dit bericht leuk vindt, deel het dan met je vrienden en familie, pin het op Pinterest en laat ons je creaties zien op Instagram.

Volg World of Printables op Pinterest

COPYRIGHT

De printables die je hier aantreft vallen onder het copyright van World of Printables - je mag deze printables of sjablonen niet herdistribueren of verkopen, hoewel je wel een link naar onze website kunt maken.

Categorie: