Een KWL-grafiek is een geweldige manier voor leerlingen om meer over een onderwerp te leren. Kies uit 14 KWL-diagramsjablonen voor visuele en boeiende lessen.

Als je een leraar, mentor of moeder bent en op zoek bent naar een afdrukbare KWL-grafieksjabloon dan hebben we een geweldige selectie waaruit je kunt kiezen.

Deze KWL-kaartorganizers zijn ideaal voor in de klas en kunnen eenvoudig worden opgenomen in uw lesplannen. Ze zijn ook superhandig om thuis te gebruiken en kunnen helpen bij het voorbereiden van examens of opdrachten.

  • KWL-diagramsjabloon
  • Wat betekent KWL-diagram?
  • Een KWL-kaart gebruiken

KWL-diagramsjabloon

Om onze KWL-kaarten te gebruiken, klikt u gewoon op de afbeelding en slaat u deze op uw computer op voordat u deze afdrukt.

Lees hieronder hoe je een KWL-sjabloon gebruikt. U vindt er een verscheidenheid aan verschillende stijlen, van eenvoudige KWL-kaarten tot gelinieerde versies. Je vindt er ook een selectie van kleurrijke en grafische versies voor meer visuele lessen.

Kies uit verschillende KWL-kaarten in verschillende stijlen voor boeiende klassikale lessen.

Wat betekent KWL-diagram?

KWL is een acroniem voor 'know', 'want to know' en 'learned' en is een educatieve activiteit die leerlingen helpt meer te leren over en een beter begrip te krijgen van een onderwerp.

Een KWL-tabel is een geweldig hulpmiddel voor de klas en kan worden gebruikt om taalvaardigheden op te bouwen, kan worden gebruikt als leesgids en helpt ook metacognitie.

Het gebruik van een KWL-kaart kan het leerproces van een leerling echt verbeteren en kan leraren helpen de voorkennis van een leerling over een onderwerp te begrijpen.

Het is een van de beste onderwijsstrategieën om studenten actief aan te moedigen toegang te krijgen tot hun achtergrondkennis, hun nieuwsgierigheid te verkennen en meer te begrijpen over het gegeven onderwerp.

Een KWL-kaart gebruiken

Een KWL-kaart is supergemakkelijk te gebruiken en je zult een KWL-sjabloon vinden die klaar is om af te drukken.

Om een KWL-sjabloon te gebruiken, moet u drie stappen volgen:

  1. Laat de leerling opschrijven wat hij al weet over het onderwerp. Ze moeten dit in de ‘K-kolom’ of ‘wat ik weet-kolom’ schrijven. Overweeg aanwijzingen te gebruiken om de leerlingen te helpen diep in hun huidige begrip van het onderwerp te duiken en om brainstormen aan te moedigen.
  2. Vervolgens moeten de leerlingen opschrijven wat ze over het onderwerp willen leren. Ze moeten eventuele ideeën of zelfs een lijst met vragen in de kolom 'W' of 'kolom wat ik wil weten' schrijven. Docenten moeten deze doornemen, zodat ze tijdens de les vragen van leerlingen kunnen beantwoorden.
  3. In de 'L-kolom' of 'wat ik heb geleerd'-kolom kunnen leerlingen de nieuwe informatie opschrijven die ze tijdens de les hebben geleerd.

Gratis educatieve printables en werkbladen

Hopelijk vindt u deze KWL-grafieken nuttig. Ze zijn echt een geweldig leermiddel waar docenten en opvoeders dol op zijn.

Op zoek naar meer educatieve printables? Bekijk deze eens:

  • Afdrukbare letters en alfabetletters
  • Alles over mij-werkbladen
  • Nummertracering | 165 gratis afdrukbare werkbladen
  • Gratis printbare vermenigvuldigingstabel

Wat printen andere mensen na het bekijken hiervan?

Afdrukbare gradenboog
Assignment Tracker - Houd al je opdrachten bij
Alles over mij-werkbladen
Nummer traceren van 1 tot 10 activiteiten

Blijf op de hoogte van onze aanstaande gratis printables - je zult ze geweldig vinden!

Als je dit bericht leuk vindt, deel het dan met je vrienden en familie, pin het op Pinterest en laat ons je creaties zien op Instagram.

Volg World of Printables op Pinterest

COPYRIGHT

De printables die je hier aantreft vallen onder het copyright van World of Printables - je mag deze printables of sjablonen niet herdistribueren of verkopen, hoewel je wel een link naar onze website kunt maken.

Categorie: