Gebruik een gratis afdrukbare vermenigvuldigingstabel om kinderen of studenten te helpen met wiskundige feiten. Kies uit tientallen verschillende stijlen van vermenigvuldigingstabellen, tot 12 en tot 20, of gebruik een blanco vermenigvuldigingstabel.

Gratis printbare vermenigvuldigingstabel

Kies uit meer dan 20 stijlen van afdrukbare vermenigvuldigingskaarten, van 12×12 vermenigvuldiging tot 20×20 vermenigvuldiging.

Gebruik deze afdrukbare tabellen van vermenigvuldiging om je ma altafels te leren. U kunt deze afdrukken zodat uw kind het thuis kan leren voor huiswerk of afstandsonderwijs, of zodat een leerling het in de klas kan leren.

We hebben blanco vermenigvuldigingstabellen die kunnen worden ingevuld, ideaal om vermenigvuldigingsfeiten te leren. We hebben ook vooraf ingevulde tafels van vermenigvuldiging ter referentie of om van te leren. Gebruik onze kleurvermenigvuldigingskaarten om u te helpen de vermenigvuldiging van twee getallen gemakkelijker te zien, door de kleur op het raster te volgen om het getal te zien.

Vermenigvuldigingskaarten tot 12

 • Vermenigvuldigingstabel
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema
 • Vermenigvuldigingstabel tot 12 in kleur
 • Vermenigvuldigingstabel tot 12 in zwart-wit
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema tot 12 in zwart-wit

Lege vermenigvuldigingstabellen tot 12

 • Afdrukbaar blanco vermenigvuldigingsschema tot 12
 • Leeg vermenigvuldigingsschema 12×12
 • Kleur blanco vermenigvuldigingstabel 12×12
 • Blank Vermenigvuldigingstabel tot 12 in zwart-wit
 • Leeg vermenigvuldigingsschema 12×12

Vermenigvuldigingskaarten tot 20

 • Vermenigvuldigingstabel tot 20
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema tot 20
 • Vermenigvuldigingstabel 20×20
 • Vermenigvuldigingstabel tot 20 in zwart-wit
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema tot 20 in zwart-wit
 • Vermenigvuldigingstabel 20×20 in zwart-wit

Lege vermenigvuldigingstabellen

 • Leeg vermenigvuldigingsschema tot 20
 • Leeg vermenigvuldigingsschema 20×20
 • Leeg vermenigvuldigingsschema tot 20

Knip het vermenigvuldigingsschema uit

Druk ze gewoon af, knip ze uit en deel ze met je leerlingen of kinderen als een handig hulpmiddel om ze vaak te raadplegen voor hulp bij het leren van vermenigvuldigen.

We hebben deze zo ontworpen dat er meerdere per pagina passen, zodat je er meer dan één kunt uitknippen, voor een kleine, compacte en handige vermenigvuldiging die je overal kunt bewaren voor een nuttige referentie.

20×20 uitgesneden vermenigvuldigingskaarten - Set van 4 per vel

 • Vermenigvuldigingstabel tot 20 Set van 4 in zwart-wit
 • Vermenigvuldigingstabel tot 20 Set van 4
 • Blank vermenigvuldigingsschema tot 20 Set van 4

20×20 uitgesneden vermenigvuldigingskaarten - Set van 2 per vel

 • Vermenigvuldigingstabel tot 20 Set van 2
 • Vermenigvuldigingstabel tot 20×20 Set van 2
 • Blank vermenigvuldigingsschema tot 20 Set van 2

12×12 uitgesneden vermenigvuldigingskaarten - Set van 4 per vel

 • Vermenigvuldigingstabel tot 12 Set van 4
 • Vermenigvuldigingstabel 12×12 Set van 4

12×12 uitgesneden vermenigvuldigingskaarten - Set van 2 per vel

 • Vermenigvuldigingstabel tot 12 Set van 2
 • Vermenigvuldigingstabel 12×12 Set van 2

Blanco Times Table Grid

 • Blanco tijden tabelraster

Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema voor kinderen

Als je op zoek bent naar plezier met de tafel van vermenigvuldiging, bekijk dan onze gratis printbare tabellen van vermenigvuldiging voor kinderen.

 • Tafel van vermenigvuldiging voor kinderen tot 12
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema voor kinderen 12×12
 • Vermenigvuldigingstabel voor kinderen tot 12
 • Leeg vermenigvuldigingsschema voor kinderen
 • Vermenigvuldigingstabel voor kinderen tot 20
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema voor kinderen tot 12
 • Afdrukbaar vermenigvuldigingsschema voor kinderen 12×12

Klik op de volgende links om de afdrukbare vermenigvuldigingstabel voor kinderen af te drukken

Vermenigvuldigingskaartspellen

 • Multiplication Chart Game
 • Tafelspel met vermenigvuldiging
 • Afdrukbaar spel met vermenigvuldigingskaarten

Ontvang de gratis afdrukbare vermenigvuldigingstabel

U kunt deze vermenigvuldigingstabellen krijgen door uw favoriet te kiezen uit de bovenstaande afbeeldingen of door op een van de links te klikken. Sla ze op uw computer op voordat u ze afdrukt voor de beste resultaten.

Druk de vermenigvuldigingskaart af

U kunt deze vermenigvuldigingskaarten op elk papier afdrukken, ook gewoon kopieerpapier. Ik raad aan om op karton te printen omdat het duurzamer is en langer meegaat. Beter nog, als u print en lamineert, kunnen deze kaarten aanzienlijk langer worden gebruikt.

Wat is een vermenigvuldigingstabel?

Een vermenigvuldigingstabel (ook wel tafel van vermenigvuldiging of raster genoemd) is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt voor wiskunde. Het is nuttig voor een kind dat vermenigvuldigingsfeiten leert of herha alt.

Het diagram is verdeeld in kolommen en rijen, het aantal hangt af van hoe vaak tabellen in het diagram staan.

Het raster maakt het gemakkelijk om ma altabellen te zien door een lijst met veelvouden van een bepaald getal weer te geven en is een gemakkelijke manier om twee getallen te vermenigvuldigen, ook wel bekend als het product van twee getallen.

Sommige vermenigvuldigingsdiagrammen kunnen maximaal 10 weergeven, andere maximaal 12 en sommige ook maximaal 20. Er is echt geen limiet aan hoe groot een vermenigvuldigingsdiagram kan zijn, behalve dat het ingewikkelder lijkt dan nodig is, of het formaat van het papier waarop ze zijn afgedrukt.

Het tafelblad van vermenigvuldiging kan overal worden geplaatst waar het dagelijks kan worden bekeken en het wordt aanbevolen om het dagelijks te herzien en te gebruiken.

Waar wordt een vermenigvuldigingstabel voor gebruikt?

Een vermenigvuldigingstabel wordt gebruikt om leerlingen en kinderen te helpen bij het leren van wiskunde, terwijl ze tegelijkertijd een handig hulpmiddel krijgen om wiskundige problemen op te lossen.

Het kan worden gebruikt als een visueel hulpmiddel bij het leren van ma altafels, of tijdens het werken aan hun huiswerk of projecten en het kan kinderen helpen de feiten die verband houden met vermenigvuldigen te onthouden of te begrijpen.

Kinderen beginnen al op jonge leeftijd met het leren van vermenigvuldigen, al in de 2e of 3e klas/lagere school, en wordt veel gebruikt op de middelbare school en is een noodzakelijke vaardigheid om te hebben.

Maken wiskunde gemakkelijk

Deze vermenigvuldigingstabellen helpen uw kind of student het concept van vermenigvuldiging te begrijpen en kunnen zeer nuttig zijn om uw kind te helpen bij het uitvoeren van elementaire rekenkundige berekeningen.

Deze afdrukbare tabellen van vermenigvuldiging zijn bedoeld om uw kind een gemakkelijke manier te geven om ma altafels te leren.

Hoe de vermenigvuldigingstabel te gebruiken

Het is gemakkelijk om een vermenigvuldigingstabel te gebruiken. Het wordt gebruikt om snel het product van twee getallen te vinden.

Het diagram toont een reeks getallen die horizontaal langs de bovenkant lopen en ook getallen die langs de linkerkant naar beneden lopen. Bij elkaar genomen toont de tabel het product van de twee getallen van boven en van links, die elkaar snijden op het rooster.

Het maakt niet uit in welke volgorde je de twee getallen vermenigvuldigt, aangezien het product van de twee getallen hetzelfde zal zijn. 8×2 is bijvoorbeeld gelijk aan 16, net als 2×8. Dus als je het getal neemt van de bovenkant en dan de zijkant, of de zijkant en dan de bovenkant, dan is het product van de twee hetzelfde.

Om het product van twee getallen te vinden, zoeken we naar het eerste getal van de getallenreeks langs de bovenkant van het diagram en zoeken we ook naar het tweede getal van de getallen die langs de zijkant van het diagram lopen.

We traceren waar de twee getallen elkaar kruisen, aangezien ze elkaar ontmoeten bij een getal dat door de kolom van het eerste getal loopt en langs de rij van het tweede getal om ons het antwoord te geven.

Als we bijvoorbeeld willen weten wat 8×4 is:

Om 8×4 te vinden, vinden we de kolom die de tafels van 8 toont en de rij die de tafels van 4 toont. Vervolgens zoeken we naar het getal in het vak waar de kolom en rij elkaar overlappen.

Zoals je kunt zien, overlappen de 8e kolom en de 4e rij elkaar bij het getal 32.

Dus het vermenigvuldigingsschema vertelt ons dat 8×4=32. Makkelijk!

Je kunt het ook andersom doen, door te beginnen met de cijfers in de linkerkolom, naar het cijfer 4 te zoeken en vervolgens naar de cijfers bovenaan te kijken om het cijfer 8 te vinden. Kijk dan waar de twee getallen kruisen elkaar op het raster.

Zoals je kunt zien kruisen de 4e rij en de 8e kolom elkaar bij het getal 32.

Nogmaals, de grafiek vertelt ons dat 4×8=32. Geweldig hè?!

Leer vermenigvuldigingsfeiten uit je hoofd

Om vermenigvuldigingsfeiten uit je hoofd te leren, kun je ze het beste tabel voor tabel proberen te leren. Een ma altafel is slechts één set vermenigvuldigingsfeiten. Dus begin met het leren van de tafel van één keer, ga dan verder met de tafel van twee keer, enzovoort.

Het is het beste om de persoon die vermenigvuldigingsfeiten aan het leren is niet met te veel tegelijk te overweldigen, omdat het onthouden het beste in stappen kan worden gedaan. Ga alleen naar de volgende tafel als de persoon zich comfortabel voelt bij de vorige.

De eenvoudigste manier om vermenigvuldigingen te onthouden

De makkelijkste manier om vermenigvuldiging te onthouden is door te weten dat elke vermenigvuldiging een tweeling heeft.

Dit betekent dat je maar de helft van de tabel hoeft te onthouden.

Als je bijvoorbeeld probeert te onthouden wat 4 x 8 is, maar je weet dat 8 x 4 gelijk is aan 32, dan weet je het antwoord al. Dus als je 4 x 8 vergeet, hoef je alleen maar de cijfers om te wisselen om je geheugen op te frissen om het antwoord te krijgen.

Aangezien 4×8 of 8×4 hetzelfde antwoord heeft. Dit betekent dus dat als je minstens de helft van de tabel leert, je het antwoord op alle vragen weet.

Je antwoord is misschien niet zo snel, maar het zal slechts een seconde later zijn als je de cijfers in je hoofd hebt omgedraaid.

Door elke tafel in stappen te nemen, helpt zowel de leerling als de persoon die hen helpt. De leerling kan dan elke tabel gebruiken als springplank naar moeilijkere feiten.

Stapstenen zijn eenvoudigweg eenvoudigere feiten die worden gebruikt om de leerling te helpen naar een moeilijker feit te gaan.

Bijvoorbeeld, 6×6 is een iets moeilijker feit om te leren dan 6×5, omdat de tafel van 5 een van de gemakkelijkere is om te leren. Dus als je de 6×5 als opstap gebruikt, krijg je 30, voeg dan nog een 6 toe om 36 te krijgen.

Door regelmatig te oefenen en uit het hoofd te leren, zal de leerling na verloop van tijd met gemak snelle berekeningen kunnen maken.

Over deze vermenigvuldigingstabellen

We hebben deze gratis afdrukbare vermenigvuldigingstabellen gemaakt om kinderen te helpen hun vermenigvuldiging gemakkelijker te leren door een visuele referentie te hebben.

Deze schema's zijn ook handig als snelle referentie voor wanneer ze aan hun huiswerk werken of thuisonderwijs geven. Ze kunnen worden gebruikt als posters in de klas of thuis, of zelfs worden toegevoegd aan hun wiskundeboeken en -dagboeken.

Onze vermenigvuldigingstabellen zijn visueel aantrekkelijk en inktvriendelijk. Door minder printerinkt te gebruiken, bespaart u ook geld en het milieu!

Thuisonderwijs uw kind met deze gratis printables

Deze vermenigvuldigingstabellen zijn geweldig om u te helpen uw kinderen thuisonderwijs te geven, aangezien al onze bronnen gratis kunnen worden afgedrukt.

Deze grafieken gaan tot het getal 20. De meeste grafieken gaan alleen tot het getal 10, en sommige gaan tot 12. Als uw kind op school is begonnen met vermenigvuldigen, kunt u deze tafels van vermenigvuldiging gebruiken om ze te helpen ze te onthouden .

Thuisonderwijs is een geweldige manier om je kind te helpen leren, vooral als het een beetje moeite heeft met wiskunde of problemen heeft met vermenigvuldigen. Deze schema's zullen hen helpen slagen.

Ze kunnen ook worden gebruikt voor naschoolse programma's, of als naslagwerk tijdens het rekenen, en ze kunnen volledig gratis worden afgedrukt en gebruikt.

Gratis afdrukbare individuele tijdentabel

Als je genoten hebt van deze printables en meer nuttige werkbladen en printables wilt om je kind of student te helpen vooruitgang te boeken, bekijk dan zeker onze individuele ma altafel printables.

We hebben werkbladen met ma altafels die je kind zullen helpen vermenigvuldigen te leren en ze vullen onze tafels van vermenigvuldiging ook aan in stijl en bruikbaarheid.

Op zoek naar meer educatieve printables? Bekijk deze:

 • Afdrukbare letters en alfabetletters
 • KWL-kaart voor onderwijsonderwerpen
 • Nummertracering | 165 gratis afdrukbare werkbladen
 • Alles over mij-werkbladen
Gratis afdrukbare zomerpret Word Search
Gratis afdrukbare Giant Stars Kids Chore Chart
Free Printable Fantasy Word Search
Easter Egg-sjabloon - 35 afdrukbare stencils en uitsparingen
25 beste zeemeermin kleurplaten voor kinderen en volwassenen
Gratis afdrukbare woordzoeker in kleur

Over The Creator

Hier bij World of Printables maken we veel verschillende printables, werkbladen en sjablonen die geweldig zijn voor thuisonderwijs. Onze printables zijn nuttig voor kinderen van alle leeftijden, om hen te helpen bij hun opleiding of om nuttige dingen te leren die ze in hun dagelijks leven zullen gebruiken.

Je vindt hier nog veel meer handige afdrukbare materialen, zoals ons assortiment afdrukbare ma altafels of onze leuke afdrukbare kinderactiviteiten om je kinderen te helpen leren, of om de tijd op een plezierige manier door te brengen zonder dat je een scherm nodig hebt.

Categorie: