Wil je weten hoe we deze blog zijn begonnen en hoe jij er ook een kunt starten? Wist je dat je een blog kunt starten en er geld mee kunt verdienen?

Ik begon deze blog zonder veel te weten. Het is zo goed gelukt dat ik je ook hoe je een blog start laat zien. Het kan ook voor jou een levensveranderende reis zijn!

Hier is een eenvoudige handleiding voor het starten van een blog en een geweldige tutorial voor iedereen die geïnteresseerd is om aan de slag te gaan.

Maar laat me je eerst iets vertellen over hoe ik begon.

Minder dan 2 jaar geleden begon ik deze blog als hobby en als een manier om andere mensen te helpen en ook om wat extra inkomen te verdienen voor mijn gezin. Bovendien wist ik dat het een geweldige manier was om nieuwe vaardigheden te leren.

Het ging veel sneller dan ik me had voorgesteld en ik kon mijn baan opzeggen na slechts een paar maanden omdat het consequent geld verdiende, gewoon door aan mijn blog te werkenparttime Beter nog, mijn man kon ook zijn baan opzeggen voordat de blog zelfs maar 12 maanden oud was en heeft nu veel meer tijd om met ons gezin door te brengen.

Wat we het leukst vinden aan het hebben van deze bijbaan (afgezien van het feit dat we er allebei een volwaardig inkomen uit deeltijduren van krijgen) is dat het zo flexibel is dat we eraan kunnen werken wanneer we maar willen en van waar we maar willen. We hebben twee heel kleine kinderen en het heeft me ook meer tijd gegeven om met hen door te brengen, waar ik van hou.

We kunnen reizen en overal aan onze blog werken en we zijn zelfs van plan om naar een ander land te verhuizen, omdat het ons de mogelijkheid heeft gegeven die we niet zouden hebben gehad als we een vaste baan hadden.

En het begon allemaal omdat ik die eerste stap zette door een blog te beginnen.

Vandaag wil ik je laten zien hoe jij ook aan de slag kunt.

Dit is het beste moment om te beginnen met bloggen en een geweldige manier om de kost te verdienen met je eigen ervaringen, interesses en passies.

Het beste van alles is dat je geen technische vaardigheden nodig hebt om blogger te worden, het is nu gemakkelijker dan ooit. En door onze gids hieronder te volgen, kun je je eigen blog starten en in slechts 15 minuten aan de slag!

Disclosure: We raden Bluehost aan aan iedereen met wie we praten die geïnteresseerd is in het starten van een blog, inclusief onze vrienden, familie en onze bloglezers. We hebben ook een partner kunnen worden van Bluehost, wat betekent dat we commissie krijgen als u zich aanmeldt, zonder extra kosten voor u, en ook betekent dat we ook voor u een speciale kortingsprijs kunnen bedingen - zodat u krijgt korting en een gratis domein via onze link.

Een blog is een geweldige manier om extra geld te verdienen

Het hebben van een blog is geweldig omdat het je verschillende manieren biedt om extra geld te verdienen.

Met een blog kun je:

 • Geld verdienen door advertenties weer te geven.
 • Beveel producten aan die je leuk vindt en ontvang een commissie.
 • Verkoop dingen die je maakt, zoals printables, sjablonen, e-boeken en meer.
 • Laat andere mensen gastberichten op je blog schrijven en ervoor betaald krijgen.
 • Schrijf berichten die worden gesponsord door bedrijven.

Toen we begonnen hadden we alleen advertenties, maar meer recentelijk hebben we een aantal digitale producten toegevoegd. We zullen waarschijnlijk ook meer dingen toevoegen terwijl we bezig zijn.

Waar kun je over bloggen?

Je kunt overal over bloggen! De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Je zou kunnen bloggen over doe-het-zelfzaken, budgettering, eten, ouderschap, alles waar je in geïnteresseerd of gepassioneerd over bent.

Als je niet zeker weet waarover je wilt bloggen, kun je gewoon breed beginnen, aangezien het gemakkelijk is om categorieën aan je blog toe te voegen.Op deze blog schrijven we over alles, van ma altijden, budgettering, kinderactiviteiten en meer, want dat is wat mij interesseert en omdat ik een moeder ben, kan ik mijn gedachten, tips, ideeën en ervaringen delen.

Je zult snel een onderwerp vinden waar je graag over schrijft en dat ook goed werkt bij je lezers. Dus over het algemeen zijn dat de onderwerpen waar mensen zich aan houden om meer te schrijven over de toekomst. Zo werkt het voor veel bloggers. Dus maak je geen zorgen of denk er niet te lang over na, ga gewoon aan de slag. Hoe eerder u begint, hoe sneller u er bent!

What's in a name?

Als het gaat om het benoemen van je blog, als je niet zeker weet welke naam je voor je blog moet kiezen, kies dan gewoon een naam die niet specifiek is voor een bepaald onderwerp. Veel mensen beginnen zelfs een blog en vernoemen deze naar hun eigen naam en dat werkt ook goed.

Er zijn zoveel interessante stemmen in elk onderwerp, dus maak je geen zorgen dat anderen over dezelfde dingen bloggen, je hebt je eigen unieke stem, perspectief en ervaringen, dus wat je te zeggen hebt zal interessant zijn en waardevol voor anderen.

Ik kan niet wachten om te zien waar je blogavontuur je naartoe brengt!

Met wie start je een blog?

Ik raad aan om je blog te starten op Bluehost, vanwege alles wat je krijgt en nodig hebt bij het starten van een blog, inclusief betrouwbare service en fantastische klantenservice. Ook vanwege hun ongelooflijk lage prijs (en zelfs lager als u op onze links klikt).

Bovendien maken ze het je zo gemakkelijk om aan de slag te gaan. Ik zal je hieronder in meer detail laten zien hoe.

Net als onze blog huur je, wanneer je je aanmeldt met Bluehost, in wezen een stukje internetruimte die je gebruikt voor je blog.

Je kunt vandaag al een blog starten voor slechts een paar dollar per maand. We krijgen een lagere prijs voor onze lezers als u onze link gebruikt. Op deze manier kun je voor slechts $ 2,95 per maand een blog starten en een gratis domeinnaam krijgen (ter waarde van $ 15), dat is een heel speciale prijs voor jou.

Dat is zo'n laag bedrag in vergelijking met hoeveel je daadwerkelijk kunt bloggen.Zoals ik al eerder zei, binnen een jaar na het starten van deze blog konden zowel mijn man als ik onze baan opzeggen en een voltijds inkomen verdienen, van parttime flexibele uren! Sindsdien is het ons enige inkomen. Ik ben zo blij dat we dit leven van flexibiliteit en vrijheid hebben, het zou in geen van onze vorige banen mogelijk zijn geweest.

Er zijn enkele plaatsen waar je gratis een blog kunt starten, maar ik heb altijd gemerkt dat het slechts eenvoudige blogs zijn en dat je er geen geld mee kunt verdienen. Ze verdienen in feite geld aan jou door advertenties op je blog weer te geven waarvoor ze worden betaald.

Dat is een van de redenen waarom ik Bluehost aanbeveel omdat ze zoveel professioneler zijn en je blog er ook zoveel beter uitziet. Een blog van $ 3 per maand met hen geeft je volledige controle over waar je over kunt schrijven, en het is gemakkelijk om geld mee te verdienen.

Beter nog, toen ik aan deze blog begon, moest ik veel dingen voor mezelf uitzoeken. Maar nu maakt Bluehost het zoveel gemakkelijker voor nieuwe bloggers met hun snelle installatieproces en hun nieuwe Builder-functie die je echt helpt je blog met creativiteit aan te passen.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een blog te bouwen als nu met hun Builder. Nu kun je genieten van het bouwen van je blog met hun gebruiksvriendelijke functies voor slepen en neerzetten waarmee je je blog er precies zo kunt laten uitzien als jij wilt.

Het maakt het starten van een blog en het runnen ervan echt leuk en gemakkelijk!

Geweldig voor niet-techneuten!

Het is gemakkelijk om snel aan de slag te gaan. Geef je blog een naam, selecteer een ontwerpsjabloon en begin met bouwen!

Je kunt je blog naar hartenlust aanpassen met zoveel ontwerpvrijheid.

Bovendien kun je naar statistieken kijken om te zien hoe je blog groeit, en ze hebben zelfs tools om je te helpen je blog verder te laten groeien.

Wat ik het leukste aan ze vind, is dat je gemoedsrust krijgt, omdat ze garanderen dat je blog betrouwbaar werkt. Ze zorgen ook voor geautomatiseerde beveiligingsupdates en back-ups, plus 24/7 ondersteuning en handleidingen als je die nodig hebt.

Hoe makkelijk is dat?! Nu kun je een blog starten zonder je zorgen te maken over alle nerds.

Enkele functies zijn:

 • Slepen en neerzetten WordPress Builder
 • 300+ ontwerpsjablonen
 • Totale WordPress ontwerpvrijheid
 • Gratis domein voor 1e jaar

Ik zal je laten zien wat dat betekent en hoe je aan de slag kunt in mijn stap-voor-stap hieronder!

Hoe start je je nieuwe blog

Ik ben met deze blog begonnen omdat ik het wilde uitproberen en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Vraag jezelf gewoon af waar je jezelf over 2-5 jaar ziet? Ik weet dat ik nooit beperkt heb willen worden in de dingen die ik kan doen.

Dus ben je klaar om je stuk grond te pakken en te beginnen met bouwen?

Klik hier om je nieuwe blog te starten (deze wordt geopend in een nieuw tabblad) en volg de onderstaande tutorial!

 1. Klik om naar Bluehost te gaan. Zorg ervoor dat er $ 2,95 op de prijs staat (dat is de speciale prijs voor onze lezers als je onze link gebruikt).
 2. Druk op de blauwe knop Bouwen starten.
 1. Kies de BASIC-optie voor $ 2,95 per maand - (je kunt altijd op elk gewenst moment in de toekomst upgraden naar andere pakketten, maar het basispakket is alles wat je nodig hebt en waar de meeste bloggers mee beginnen).
 1. Kies vervolgens je domein. Dit is je blogadres. Ik ging eerlijk gezegd met de voornaam die in me opkwam, probeer er niet te lang over na te denken. Veel mensen lopen op dit punt vast en komen er niet verder doorheen, wat betekent dat ze hun blog nooit beginnen vanwege zoiets eenvoudigs! Laat jij dat niet zijn!Geef jezelf even de tijd om na te denken en ga dan met iets dat je bedenkt. Als je echt vastzit, kun je de optie 'Ik maak mijn domein later aan' kiezen, maar ik raad aan om gewoon te gaan met het favoriete naamidee dat je nu hebt.
 1. Vul vervolgens je persoonlijke gegevens in.
 1. Onder 'Pakketinformatie' kun je hier kiezen voor het abonnement van 12 of 36 maanden. Als u voor minimaal 12 maanden beta alt, krijgt u een gratis domeinnaam, ter waarde van $ 15. Het abonnement van 36 maanden is de beste waarde, maar het is aan jou. Ik stel voor om de extra's van het pakket uit te schakelen, behalve de optie Domain Privacy + Protection - hierdoor blijven uw persoonlijke gegevens die u hebt opgegeven bij het registreren privé via internet, wat voor mij 99 cent per maand waard is.

Gefeliciteerd! Welkom in de wereld van bloggen!

Als je het Welkom bij Bluehost-scherm ziet, betekent dit dat je officieel met je blog bent begonnen - gefeliciteerd!

Voltooi de laatste stappen die worden weergegeven, zoals het kiezen van een wachtwoord, en je bent onderweg.

Dat is het! WordPress is waar je blog op is gebouwd en wordt gebruikt door de meeste bloggers over de hele wereld.

Je krijgt ook toegang tot de Builder waarmee je creatief kunt worden en je blog kunt aanpassen.

Speel gewoon wat rond, pas het aan zodat het eruitziet zoals jij het wilt, schrijf je eerste bericht en vooral: veel plezier!

Bluehost-marktplaats geeft je toegang tot honderden gratis en premium thema's voor je blog. Kies er gewoon een die bij je stijl past en begin met bouwen. Je kunt het wijzigen wanneer je maar wilt en zo vaak als je wilt.

Tip: Bluehost heeft veel hulp in hun ondersteuningsgedeelte. Typ gewoon 'WordPress' of 'Builder' in het ondersteuningszoekvak voor tal van tips en handleidingen over het gebruik van verschillende functies, zoals het toevoegen van uw eerste blogpost of het aanpassen van uw thema.

Bonustip! Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van WordPress, dan zijn er tal van lessen beschikbaar op Skillshare die je alle basisprincipes laten zien die je nodig hebt, van het toevoegen van nieuwe berichten, foto's uploaden en nog veel meer.Je kunt je aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen en alles leren wat je nodig hebt en nog veel meer. Je kunt annuleren voor het einde van de proefperiode en het kost je geen cent om te leren.

Er gebeuren dingen als je een sprong in het diepe waagt

Ik waagde een sprong in het diepe en begon een blog, ik wist eigenlijk niet veel van bloggen, behalve dat bloggers genoten van bloggen en extra geld moesten verdienen.

Het starten van een blog is zo goed voor ons gelukt dat we zelfs nog een blog zijn begonnen!

De sleutel is om gewoon te beginnen. Dus ga nu naar Bluehost en start ook je blog, en het kan een reis zoals de onze zijn die je leven verandert!

Ik kan niet wachten om te zien waar je blogavontuur je naartoe brengt!

Geniet en veel plezier!

Categorie: