De afdrukbare bestanden die u downloadt, zijn waarschijnlijk afbeeldingen die zijn ingesteld op een specifiek formaat, wat kan betekenen dat ze niet specifiek zijn ontworpen voor het papierformaat dat u heeft. Met deze handleiding laten we u zien hoe u het formaat van afbeeldingen eenvoudig kunt aanpassen aan het papierformaat dat u gebruikt.

Printables zijn geweldig voor het snel downloaden en printen van de dingen die je nodig hebt, of dat nu plannerpagina's, kalenders, sjablonen of muurkunst zijn. Ze zijn een directe manier om snel iets te kunnen gebruiken, zoals nieuwe muurkunst aan je huis toevoegen.

Maar wat als je muurkunst wilt inlijsten die niet is ontworpen in de afmetingen die je nodig hebt? Of een plannerpagina afdrukken die niet is ontworpen om in uw planner te passen?

Bijna alle afdrukbare bestanden die u downloadt, worden ingesteld op een specifiek formaat, hoogstwaarschijnlijk US letter-formaat dat 8,5 inch bij 11 inch groot is.

Maar wat als je papier van een ander formaat gebruikt? Of wat als je een grote poster voor aan de muur wilt maken die veel groter is dan de printable die je hebt gedownload?

Natuurlijk kun je je printer instellen om af te drukken op het formaat dat je nodig hebt, maar dat zal waarschijnlijk resulteren in wat randen of bijsnijden, wat een aantal ongewenste effecten kan opleveren.

Dus wat als er een veel betere manier was om dit te doen, waar je veel meer volledige controle over had?

Nou, die is er!

Maak kennis met Canva, onze favoriete ontwerptool die geweldig is voor iedereen, ongeacht hun ontwerpvaardigheden.

Wat is Canva en waar kun je het voor gebruiken?

Canva is een relatief nieuwe online ontwerptool die de wereld stormenderhand verovert.

Traditioneel als je iets wilde ontwerpen, zou je een stuk software zoals Adobe Photoshop of Illustrator gebruiken, die je zou moeten kopen en installeren op je computer.

Deze softwareprogramma's kunnen echter behoorlijk duur zijn en ze hebben ook een enorme leercurve, dus het is niet eenvoudig om met deze tools goede ontwerpresultaten te behalen, vooral niet voor beginners.

Maar Canva verandert dit. Met Canva kun je het binnen slechts 5 minuten leren gebruiken - echt, dat is wat ze zeggen en het is echt waar!

Met Canva kun je alles ontwerpen, van posters, flyers, cv's, uitnodigingen, fotocollages, boeken, briefhoofden, facturen, plannerpagina's en het beste van alles, kunst aan de muur!

U hoeft zich alleen maar aan te melden voor een gratis account en aan de slag te gaan door een van de vele duizenden beschikbare sjablonen als uitgangspunt te kiezen.

Wil je een brochure ontwerpen? Klik gewoon op maak een ontwerp, kies een brochure, blader door de brochuresjablonen en kies er een die er het aantrekkelijkst uitziet en past bij wat je wilt ontwerpen.

Verander dan gewoon de tekst, afbeeldingen, kleuren, voeg je eigen persoonlijke accenten toe en voor je het weet, heb je binnen enkele minuten en met het grootste gemak je eigen uniek ogende brochure gemaakt.

Beter nog, je zult er ook veel plezier aan beleven!

Hetzelfde kan gezegd worden over alles wat je wilt creëren.

Wij houden van Canva. We gebruiken Canva voor het maken van veel van de printables die we hier op World of Printables aanbieden, samen met vele die we ook verkopen in onze andere online winkels.

Je kunt veel doen met de gratis versie van Canva en de premium-versie, die slechts $ 9,99 per maand kost, heeft meer dan 60.000 sjablonen om uit te kiezen.

U krijgt ook toegang tot meer dan 60 miljoen stockfoto's, dus u kunt er zeker van zijn dat u in een mum van tijd verbluffende, professioneel ogende ontwerpen kunt maken.

Leer Canva snel en gratis!

Je kunt vrijwel alles maken in Canva - het is geweldig voor bloggers, videomakers, docenten en iedereen die snel en gemakkelijk iets wil maken.

Maar als Canva nieuw voor je is en je alles wilt leren wat het kan, of je het gewoon snel wilt leren, bekijk dan deze Canva-cursussen op Skillshare.

De populairste manier om Canva te leren, is in deze cursus Aan de slag met Canva voor beginners.

Deze les helpt je te leren hoe je prachtige ontwerpen kunt maken met Canva.

Deze les laat je zien hoe je:

  • Maak een account aan bij Canva.
  • Een project starten.
  • Welke ontwerptools Canva biedt, waar ze zijn en hoe ze te gebruiken.

Je kunt eenvoudig een gratis proefperiode starten met Skillshare en leren hoe je Canva nu gratis kunt gebruiken.

Met Skillshare kun je meer te weten komen over Canva en nog veel meer! We houden van Skillshare en gaan binnenkort onze eigen afdrukbare cursussen en lessen hosten.

Je vindt er cursussen over Canva, printables, design, bloggen, fotografie en nog veel meer.

Je kunt je aanmelden voor een gratis proefversie van Skillshare en meteen toegang krijgen tot cursussen en tutorials. Als je het leuk vindt, kun je de couponcode aff40dtp gebruiken om 40% te besparen op een jaarabonnement!

Waarom u het formaat van uw afbeeldingen moet wijzigen voor afdrukken en inlijsten

Dus als het gaat om het aanpassen van het formaat van de printables aan uw papierformaten, maakt Canva dit gemakkelijk.

Wanneer je een printable vindt en downloadt die je leuk vindt, kun je de printable eenvoudig uploaden naar Canva, het aanpassen aan je eigen formaat en het vervolgens downloaden naar je computer om het direct af te drukken.

Zo eenvoudig is het!

Maar laten we u de exacte stappen laten zien, zodat u deze zelf kunt uitvoeren.

Het formaat van printables eenvoudig wijzigen

Om het formaat van een printable te wijzigen, moet je je eerst aanmelden voor een gratis Canva-account als je er nog geen hebt.

Zodra je je hebt aangemeld bij Canva en bent ingelogd, kijk je even rond naar de dingen die je kunt maken, want het is goed om vertrouwd te raken met Canva en de dingen die het kan doen.

Als je klaar bent om het formaat van je printable aan te passen, klik je op de knop Een ontwerp maken in de bovenhoek.

Kies nu 'Aangepaste afmetingen' in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt nadat je op de knop Een ontwerp maken hebt geklikt.

Voer uw breedte en hoogte in mm of cm in, afhankelijk van uw papierformaatkeuze.

Klik vervolgens op de knop Uploads in het menu aan de linkerkant en klik vervolgens op de grote knop Upload een afbeelding of video.

Hierdoor wordt de bestandsviewer op uw computer geopend, waar u op uw computer kunt zoeken naar de afdrukbare afbeelding waarvan u het formaat wilt wijzigen. Zodra u de afdrukbare heeft gevonden, klikt u op de knop Openen.

Hierdoor wordt de afdrukbare geüpload naar je uploadgedeelte van Canva.

Zodra dit is geüpload, wat normaal gesproken slechts een paar seconden duurt, klik je er gewoon op vanuit het gedeelte Uploads en wordt het direct toegevoegd aan het ontwerpgebied op het scherm.

Sleep nu gewoon de hoeken van de afbeelding op de ontwerppagina om deze te schalen om het ontwerpgebied te vullen, dat nu de gewenste afmetingen heeft.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, ben je er bijna.

Tot slot moet je op de knop in de rechterbovenhoek klikken en de downloadoptie kiezen.

Je kunt het nu downloaden als pdf-afdruk (aanbevolen voor de beste kwaliteit) of als JPG of PNG, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt.

Dat is zo'n beetje alles!

Eenvoudig hè? Snel, gemakkelijk en professioneel - dat vat Canva zo'n beetje samen!

Nu kun je de printable printen zoals je normaal zou doen, hem naar je favoriete online drukker sturen of hem meenemen naar je favoriete drukkerij voor grote prints.

Conclusie

Dus daar heb je het. Onze snelle en eenvoudige handleiding over hoe u afdrukbare afbeeldingen kunt verkleinen naar elk gewenst formaat.

Je kunt nu elke afdrukbare wanddecoratie die je leuk vindt printen en inlijsten zonder je beperkt te voelen tot bepaalde frameformaten of plannerpagina's afdrukken die bij je favoriete planner passen.

Oh, en je hebt enige ervaring met het gebruik van Canva, dus misschien kun je zelfs beginnen met het maken van printables!

Als dat helemaal in jouw straatje klinkt, lees dan onze gids over het maken en verkopen van je eigen printables, het is zo gemakkelijk en erg leuk!

Het is een geweldige manier om extra geld te verdienen of om gewoon je eigen unieke printables of muurkunst voor in huis te hebben. Ze zijn zelfs handige cadeaus voor vrienden en familie.

Onthoud dat als je nieuw bent bij Canva, je het snel kunt leren op Skillshare als je meer diepgaande tutorials wilt.

De meest populaire manier om Canva te leren, is in deze cursus Aan de slag met Canva voor beginners die je gratis kunt aanmelden.

Veel plezier!

Categorie: