Ik ben dol op het maken van digitale ontwerpen, zoals printables en sjablonen die ik voor mezelf gebruik en die anderen graag gebruiken.

Heb je er ooit aan gedacht je eigen digitale ontwerpen te maken? Beter nog, heb je er ooit aan gedacht digitale producten te verkopen? Zo ja, lees dan verder, waar ik mijn beste tips en advies met je zal delen voor het maken van digitale ontwerpen en hoe je de dingen die je maakt kunt verkopen.

Hier zijn mijn beste tips voor het maken van printables en digitale producten en advies over hoe je ze kunt verkopen:

 • Wat zijn digitale producten?
 • Hoe ontwerp je digitale producten
 • Wat ik gebruik om digitale producten te ontwerpen
 • De beste tool voor het maken van verbluffende ontwerpen
 • Verkoop digitale producten
 • Voorbeelden van digitale producten om te verkopen
 • Een leuke manier om extra geld te verdienen
 • Waarom digitale producten verkopen?
 • Waar kun je het beste digitale producten verkopen?
 • Verkopen op Etsy
 • Hoeveel kost het om op Etsy te verkopen?
 • Verkoop digitale producten op je eigen blog
 • Andere plaatsen om digitale producten te verkopen
 • Print On Demand
 • Hoe digitale producten succesvol te verkopen

Wat zijn digitale producten?

Dus wat zijn digitale producten en digitale downloads? Een digitaal product is gewoon elk product dat elektronisch kan worden geleverd, zoals een e-book, een sjabloon of een printable. Een digitale download is een bestand dat u hebt ontworpen met behulp van uw favoriete ontwerptool en toegevoegd aan uw online winkel of website die uw klanten downloaden.

Digitale producten hebben hoge winstmarges omdat ze maar één keer hoeven te worden gemaakt, maar een onbeperkt aantal keren kunnen worden verkocht, in tegenstelling tot fysieke producten. Bovendien zijn er geen verzendkosten of opslagkosten.

Denk aan digitale producten zoals e-mails en fysieke producten zoals brieven. Brieven zijn fysieke dingen die door een postbode moeten worden verzonden, vervoerd en bezorgd. E-mails daarentegen bereiken hun bestemming onmiddellijk en hoeven niet fysiek te worden vervoerd of afgeleverd.

Digitale producten zijn de nieuwe manier van e-commerce. Ze zijn gemakkelijker te maken, gemakkelijk te distribueren, duurzamer en je zult nooit zonder voorraad zitten.

Het beste van alles is dat ze vaak winstgevender zijn en een geweldige manier zijn om passief inkomen te verdienen.

Hoe ontwerp je digitale producten

Er zijn een paar verschillende tools die je kunt gebruiken om digitale producten te ontwerpen. Een van mijn favorieten is Canva, een online ontwerptool waarmee je verbluffende ontwerpen en afbeeldingen kunt maken.

Maak je geen zorgen als Canva nieuw voor je is, het is een eenvoudig te gebruiken ontwerptool waarmee je heel snel verbluffende en professioneel ogende ontwerpen kunt maken. Er zijn veel online tutorials die je op weg kunnen helpen met Canva.

Wat ik gebruik om digitale producten te ontwerpen

Ik ben dol op het maken van printables en sjablonen, het is zowel leuk als een geweldige manier om een extra bijverdienste te verdienen. Als je je eigen ontwerpen wilt maken voor de lol of voor extra geld, zijn hier enkele van mijn aanbevelingen:

 • Canva - Simpelweg de gemakkelijkste en beste ontwerptool om binnen enkele minuten verbluffende ontwerpen te maken op basis van duizenden sjablonen. Vraag een gratis proefversie aan en begin met creëren!
 • Creative Market - Fantastische afbeeldingen en lettertypen om te gebruiken in je ontwerpen.
 • Ontwerpbundels - Aanbiedingen voor premium ontwerpen van hoge kwaliteit om te gebruiken in uw digitale producten.
 • Placeit - Modellen, ontwerpsjablonen, video's en meer - 15% korting!
 • Sellfy - Het is gemakkelijk om je printables en sjablonen te verkopen met Sellfy en veel goedkoper en minder complex dan Shopify. Maak een lijst van uw digitale producten, begin met verkopen, verdien geld! Gratis proefversie beschikbaar.
 • Printful - Verkoop print-on-demand producten (jij ontwerpt, zij maken en versturen!). Meld u gratis aan en start een online winkel zonder inventaris.
 • Skillshare - Een geweldige manier om te leren printables, sjablonen te maken, Canva te gebruiken en alles wat creatief is. Duizenden lessen laten je zien hoe je digitale producten ontwerpt, verkoopt en meer. Krijg een gratis proefperiode van 1 maand en begin nu met leren!

PS Ben je op zoek naar extra bijverdienste? Ik verdien een volledig inkomen door parttime te bloggen. Bekijk hoe ik deze blog ben begonnen, waarin ook mijn eenvoudige stapsgewijze tutorial staat over hoe jij ook een blog kunt starten.

Canva

Canva is een online ontwerptool die kan worden gebruikt om verbluffende afbeeldingen en ontwerpen te maken. Het is mijn favoriete ontwerptool en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

Het is eenvoudig te gebruiken, zelfs als ontwerpen nieuw voor je is, en het kan je helpen om heel snel verbluffende en professioneel ogende ontwerpen te maken. Er zijn veel online tutorials die je op weg kunnen helpen met Canva.

Canva-editor

Canva-functies omvatten:

 • Online ontwerptool - Creëer grenzeloze professionele ontwerpen met de eenvoudige editor voor slepen en neerzetten.
 • Videomaker - bewerk video's voor YouTube en sociale media.
 • Duizenden sjablonen om te gebruiken als startpunt voor je creaties.
 • Duizenden inhoud, zoals video's, foto's, audio en meer.
 • Maak presentaties.
 • Schermopname - geweldig voor het maken van tutorials en lessen.
 • Achtergrondverwijderaar - geweldig voor het verwijderen van achtergronden van foto's en afbeeldingen.
 • Animatie - Maak coole animaties en zie je ontwerpen tot leven komen.
 • Social media planner - Maak ontwerpen met Canva die volgens een schema op je socials worden geplaatst.
 • Hulpmiddel voor het wijzigen van afbeeldingen

Canva heeft een gratis optie waarmee je ontwerpen kunt maken en een pro-optie die ook duizenden sjablonen heeft. Bovendien kun je een gratis proefperiode van 30 dagen krijgen waarmee je alle premiumfuncties en duizenden sjablonen ontgrendelt, zodat je meteen geweldige dingen kunt ontwerpen.

Adobe Creative Cloud

Andere geweldige tools voor het maken van digitale producten zijn Adobe Photoshop of Illustrator. Zowel Photoshop als Illustrator zijn desktop-applicaties die u via een abonnement kunt kopen en downloaden voor gebruik op uw computer. Adobe-applicaties zijn ingewikkelder in het gebruik dan Canva en duurder, maar bieden meer opties en flexibiliteit als het gaat om ontwerp.

Er zijn veel online tutorials die je kunnen helpen aan de slag te gaan met Photoshop, of je kunt een cursus of cursus volgen zoals Beginners Guide to Adobe Photoshop: The Essentials.

De beste tool voor het maken van verbluffende ontwerpen

Maar vanwege snelheid, eenvoud en een enorm aantal sjablonen is er echt geen concurrentie voor Canva. Canva is niet alleen een ontwerptool, maar ook een enorm hulpmiddel met duizenden sjablonen voor zaken als planners, posters, flyers, kaarten, uitnodigingen, cv's, menu's en meer.

U kiest gewoon een sjabloon voor wat u wilt maken en gebruikt dit als startpunt om u te helpen snel en binnen enkele minuten uw eigen ontwerpen te maken.

Het beste van alles is dat Canva zo gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft geen ervaren ontwerper te zijn om je eigen ontwerpen en digitale producten te maken. Canva houdt het simpel, met verbluffende resultaten waar je dol op zult zijn.

Skillshare

Er zijn ook veel lessen op Skillshare die je laten zien hoe je Canva gebruikt. Skillshare is een online leergemeenschap die lessen aanbiedt met videotutorials over alles, van zakendoen tot creatieve kunsten.Ze hebben een geweldige selectie lessen over design en je kunt al meedoen voor slechts $ 10 per maand.

Tip: Ontvang een gratis proefperiode van 1 maand en begin nu met leren! Op elk moment annuleren.

Skillshare

Je kunt alles over Canva leren, van het gebruik van de basistools om professionele ontwerpen te maken tot het maken van digitale producten en zelfs het maken van een online cursus.

Bekijk de Skillshare-les - Etsy Launch: hoe je een Etsy-winkel opent als een professionele verkoper

OPMERKING: Elders op internet verkopen mensen cursussen over het maken van printables of het verkopen van digitale producten op Etsy. Maar vaak zijn dit veel te dure cursussen of programma's om snel rijk te worden door digitale producten te verkopen, en zeker niet waar voor je geld. Ik raad Skillshare ten zeerste aan, omdat je zoveel meer kunt leren over een enorm scala aan creatieve onderwerpen. Plus met de gratis proefperiode van 1 maand hoef je niet eens een cent uit te geven om te beginnen met leren

Handige Skillshare-lessen om meer te leren over het ontwerpen en verkopen van digitale producten zijn:

 • Digitale producten maken en verkopen met Canva
 • Aan de slag met Canva voor beginners
 • Etsy Digital Products Blueprint: SEO, Marketing & Strategies
 • Eenvoudig en snel digitale producten maken
 • Maak prachtige mockups met Canva
 • Canva-sjablonen maken om op Etsy te verkopen
 • Een Etsy-winkel bouwen die verkoopt

Verkoop digitale producten

Als het gaat om het verkopen van digitale producten, zijn er een paar verschillende dingen die je moet weten om succesvol te zijn.

Het verkopen van digitale producten kan een geweldige manier zijn om extra inkomen te verdienen. U kunt vaak ergens tussen een paar dollar en maximaal $ 50 in rekening brengen voor het ontwerp dat u maakt. Er zijn zoveel soorten digitale producten die je kunt maken, dus er is voor elk wat wils.

Dit zijn onder meer printables, zoals kalenders, planners, muurkunst, sjablonen en meer, die allemaal eenvoudig kunnen worden afgedrukt en direct door uw klant kunnen worden gebruikt.

Of u kunt sjablonen maken die door uw klanten kunnen worden aangepast, zoals cv-sjablonen, SVG-bestanden of afbeeldingen voor sociale media.

Je kunt ook digitale downloads maken die tutorials of cursussen zijn, zoals Photoshop-tutorials, tutorials over taartversiering of online cursussen. Deze kunnen zelfs worden gemaakt als pdf-e-boeken.

Het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken als dit allemaal nieuw voor je is. Canva helpt je bij het maken van veel van deze dingen en heeft duizenden sjablonen die je als uitgangspunt kunt gebruiken.

Voorbeelden van digitale producten om te verkopen

Er zijn veel producten die je kunt verkopen. Populaire ideeën voor digitale producten zijn:

 • Digitale plakboeken
 • Printables
 • Sjablonen
 • e-boeken
 • Illustraties en kunst
 • Logo's
 • Social media afbeeldingen

Laten we enkele van deze dingen in meer detail bekijken.

Printables

Printables zijn een populair type digitaal product. Het zijn afdrukbare ontwerpen die direct door uw klanten kunnen worden gebruikt, zonder enige bewerking of aanpassing.

Je ontwerpt het gewoon en zodra de klant het product heeft gekocht, kan hij het afdrukken met zijn thuisprinter.

We verkopen bijvoorbeeld afdrukbare planners die onze klanten gebruiken, wat geweldig is omdat ze geen nieuwe planners hoeven te kopen wanneer ze de pagina's hebben opgebruikt. Ze kunnen zo vaak printen als nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten printables die je kunt maken, waaronder kalenders, planners, checklists, muurkunst, kaarten, uitnodigingen en nog veel meer.

Ik ontwerp veel van de printables die je op deze website vindt met Canva.

Bekijk deze Skillshare-lessen op printables:

 • Hoe verkoop je digitale prints op Etsy: verander je kunst in printables
 • Digitale producten maken en verkopen met Canva

Sjablonen

Sjablonen zijn een ander type digitaal product dat kan worden verkocht. Dit zijn digitale bestanden die kunnen worden bewerkt, zoals documentsjablonen, cv-sjablonen, afbeeldingen voor sociale media, SVG-bestanden en meer.

Je kunt ook Canva-sjablonen ontwerpen en daar is een enorme markt voor.

Zelfstudies of cursussen

Tutorials en cursussen zijn geweldige digitale producten om te verkopen. Ze kunnen de vorm hebben van pdf-e-boeken, videozelfstudies of zelfs online cursussen. Deze kunnen allemaal in Canva worden gemaakt.

Je kunt tutorials maken over van alles, van het gebruik van Photoshop tot taartversieringen, en je kunt ze verkopen via je website of als lessen op Skillshare.

eBooks

eBooks zijn zeer populaire digitale producten en ze zijn gemakkelijk te maken. U kunt een pdf-e-boek maken over elk onderwerp, zoals Photoshop-zelfstudies, zelfstudies over taartversiering of online cursussen.

Je kunt e-boeken maken over alles waar je een passie voor hebt of waar je kennis van hebt. Veel mensen stellen simpelweg bestaande inhoud samen en bewerken deze tot een e-boek dat ze op hun website verkopen.

Canva heeft zelfs een e-boekmaker, dus je hebt niet eens een andere tool nodig of iets nieuws te leren. Hoe geweldig is dat?!

Bekijk deze interessante les op Skillshare: Een e-book maken en publiceren met Canva

Illustraties, afbeeldingen, digitale kunst

Als je een artiest bent of iemand die van design houdt, kun je dingen maken zoals logo's voor bedrijven of illustraties voor kunstafdrukken. Populaire grafische producten op Etsy zijn onder andere printbare stickers.

En mijn favoriete tool om deze te maken? Die laat ik je raden!

Kijk ook eens naar Bouwen aan een carrière in illustratie: Explore Print-On-Demand | Leren met de samenleving6

Fotografie

Fotografie is een ander populair digitaal product dat op uw website of op verschillende stockfotografie-websites kan worden verkocht. Het is een drukke markt, maar je hoeft de fotografie niet per se te verkopen. Je kunt je portfolio onder de aandacht brengen op plaatsen zoals Instagram, Google Afbeeldingen en Pinterest, die publieksverkeer naar je blog kunnen trekken, die andere methoden heeft om geld te verdienen, en ik zal je hieronder laten zien hoe.

Bekijk deze geweldige Skillshare-les: iPhone-fotografie - Hoe maak je professionele foto's op je iPhone

Een leuke manier om extra geld te verdienen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om wat extra geld te verdienen, is het verkopen van digitale producten een geweldige optie. Ze zijn gemakkelijk te maken, leuk om te ontwerpen en kunnen bijna overal worden verkocht.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het maken van digitale producten. Als je een creatieve flair hebt en graag ontwerpt, dan is het verkopen van digitale producten een geweldige manier om te gaan.

Waarom digitale producten verkopen?

Er zijn veel redenen waarom je digitale producten zou willen verkopen. Misschien ben je een thuisblijvende moeder die wat extra geld wil verdienen, of misschien ben je op zoek naar een carrièreswitch en wil je je eigen online bedrijf starten. Het verkopen van digitale producten is een geweldige manier om beide dingen te doen.

Je kunt veel geld verdienen door digitale producten te verkopen en niet alleen ondernemers zijn succesvol, iedereen kan het.

Een andere goede reden om digitale producten te verkopen is dat je er veel geld mee kunt verdienen. In feite kun je zoveel geld verdienen als je wilt. Er zijn geen grenzen, het komt er gewoon op aan hoeveel tijd u bereid bent te investeren in het creëren en verkopen. Hoe meer producten je maakt, hoe meer geld je kunt verdienen.

Het beste aan het maken van digitale producten die je online verkoopt, is dat je geen voorraad nodig hebt in tegenstelling tot fysieke producten, en dat je geen fysieke winkel nodig hebt.Mensen van over de hele wereld kunnen 24 uur per dag uw digitale goederen kopen, zelfs als u slaapt. U hoeft niet elke bestelling handmatig te verwerken, dit wordt automatisch voor u gedaan.

Maak gewoon je ontwerpen, vermeld ze als producten, breid een publiek uit en verdien extra geld!

Waar kun je het beste digitale producten verkopen?

Het mooie van digitale producten is dat ze bijna overal verkocht kunnen worden. Je kunt digitale producten online verkopen via je eigen website of blog (mijn favoriet), of op marktplaatsen zoals Etsy of Creative Market.

Een van de meest populaire plaatsen om digitale producten te verkopen is Etsy. Etsy is een online marktplaats waar je je creaties kunt verkopen aan kopers over de hele wereld. Het is een geweldige plek om te beginnen als online verkopen nieuw voor je is, aangezien het eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk is.

Er zijn veel dingen die je kunt verkopen op Etsy, maar digitale producten zijn een van de meest populaire items.Veel van de populairste Etsy-shops worden gerund door makers die digitale producten verkopen, zoals planners, sjablonen, afdrukbare kunstafdrukken, uitnodigingen, kaarten en meer.

Verkopen op Etsy

Verkopen op Etsy

Het is gemakkelijk om te beginnen met verkopen op Etsy. Maak gewoon een account aan op Etsy.com en vul je profiel in. Je moet wat informatie over jezelf toevoegen, zoals je naam, de naam van je winkel en een korte beschrijving van wat je verkoopt.

Nadat je je Etsy shop hebt opgezet, moet je ook een betaalmethode instellen. Met Etsy kun je betalingen accepteren via PayPal, creditcard of bankpas.

Je vermeldt dan gewoon de digitale producten die je in je winkel hebt gemaakt. Je kunt foto's, een beschrijving en prijzen toevoegen.

Als je je listings hebt gemaakt, zijn ze live en kunnen klanten ze kopen.

Zo simpel is het!

Handige Skillshare-lessen om meer te leren over verkopen op Etsy zijn:

 • Etsy Digital Products Blueprint: SEO, Marketing & Strategies
 • Canva-sjablonen maken om op Etsy te verkopen
 • Een Etsy-winkel bouwen die verkoopt

Hoeveel kost het om op Etsy te verkopen?

Etsy brengt wel kosten in rekening wanneer je een item verkoopt, en ze brengen listingkosten en transactiekosten in rekening.

De huidige aanbiedingskosten bedragen $ 0,20 per item en de transactiekosten bedragen 3,5% van de totale verkoopprijs, plus $ 0,25.

Dus als u bijvoorbeeld een digitale download verkoopt voor $ 10, beta alt u een listingfee van $ 0,20, evenals de transactiekosten die in dit geval $ 0,35 en $ 0,25 zijn, voor een totaal van $ 0,80.

Dat is niet zo erg als je bedenkt dat ze in wezen je online shop hosten en elke verkoop verwerken.

Natuurlijk, naarmate je winkel groeit en je meer verkopen krijgt, beginnen de kosten op te lopen.Daarom raad ik aan om je digitale producten te verkopen op je eigen website of blog, aangezien de kosten veel lager kunnen zijn en je ook meer geld kunt verdienen door andere gerelateerde producten te verkopen of via advertenties of aanbevelingen voor partners.

Over het algemeen nemen marktplaatsen zoals Etsy een groter deel van het geld dat je verdient bij het verkopen van je producten. Ze hebben wel een groter publiek, maar de concurrentie is erg groot.

Uiteindelijk zijn de klanten op Etsy niet jouw klanten en weten ze misschien niet eens wie je bent als maker. Het is ook moeilijker om een merk op te bouwen en je moet je aan hun strikte verkoopvoorwaarden houden, die vaak veranderen, anders zou je uiteindelijk je account en het geld dat je hebt verdiend, kunnen verliezen.

Verkoop digitale producten op je eigen blog (aanbevolen)

Een blog is een geweldige manier om de digitale ontwerpen die je maakt onder de aandacht te brengen en op de markt te brengen. Een blog is een goedkope manier om je ontwerpen aan de wereld bekend te maken en een geweldige manier om een publiek op te bouwen.

Naast het verkopen van digitale producten die je op je blog hebt gemaakt, kun je op een aantal manieren geld verdienen met je blog, zoals het weergeven van advertenties of affiliate marketing.

Je kunt zelfs je eigen ledengedeelte maken, zoals we hebben gedaan met onze Love & Pixels-hub. Het is een geweldige manier om uw producten te bundelen en uw publiek meer waarde te geven.

Door je eigen website te hebben, zijn er ook andere manieren waarop je geld kunt verdienen. Zoals het tonen van display-advertenties op uw website, affiliate marketing waarbij u producten aanbeveelt die u leuk vindt en waarvoor u een kleine commissie ontvangt, en meer.

Maak mijn eigen blog

Iedereen over de hele wereld die internet gebruikt, kan uw website bezoeken op hun computer of mobiele apparaten en uw producten kopen of op uw aanbevelingen klikken, dus een blog is een geweldige manier om extra geld te verdienen en daarom hebben veel mensen één.

Je kunt heel snel en gemakkelijk een blog beginnen en het kost niet veel, daarom heb ik besloten om mijn eigen blog te maken.

Bekijk hoe ik deze blog ben begonnen, waarin ook mijn eenvoudige stapsgewijze tutorial staat over hoe je ook een blog kunt starten.

Andere plaatsen om digitale producten te verkopen

Een andere manier om uw digitale producten te verkopen, is via digitale downloadplatforms. Populaire platforms om digitale downloads te verkopen zijn Gumroad, Sellfy en SendOwl. Op deze platforms kunnen klanten je producten snel en gemakkelijk kopen, en veel van hen bieden ook een scala aan betalingsmogelijkheden.

Als u op zoek bent naar andere plaatsen om uw digitale producten te verkopen, zijn er veel online marktplaatsen die u kunt verkennen. Dit zijn onder meer Creative Market en Creative Fabrica. Of je kunt ze op je eigen website of blog verkopen.

Je kunt ook digitale ontwerpen op Amazon verkopen via hun Kindle-winkel. Je kunt de zogenaamde KDP (Kindle Direct Publishing) uploaden en ze kunnen van je ontwerpen fysieke boeken, planners en activiteitenboeken voor kinderen maken.Zo bereik je een enorm publiek via de Amazon-marktplaats.

We verkopen onze digitale producten op onze eigen website omdat het een geweldige manier is om publiek te trekken en je je eigen websitemerk promoot in plaats van het merk Etsy.

Je zou ook kunnen kiezen voor een eCommerce-platform zoals Shopify, dat een beetje lijkt op het hebben van je eigen website, maar waarin de functies voor het vermelden en verkopen van je producten erin zijn ingebakken. Het heeft ook een geïntegreerd winkelwagentje en afrekenen.

Shopify is over het algemeen duurder dan andere opties, omdat er andere kosten zijn dan alleen de transactiekosten, zoals maandelijkse kosten, en het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om op te zetten en uit te voeren, dus het wordt over het algemeen gebruikt door grotere bedrijven of mensen met technische kennis.

Veel mensen verkopen met succes online vanaf hun blog, omdat het gemakkelijk is om producten aan een blog toe te voegen met behulp van eenvoudige add-ons die producten vermelden en betalingen ontvangen via PayPal of Stripe.

Print On Demand

Print on demand (POD) is een service waarmee je je ontwerpen op fysieke producten kunt printen en bij klanten kunt laten bezorgen. Dit is een geweldige manier om je digitale ontwerpen op fysieke producten af te drukken, omdat je de producten niet zelf hoeft af te drukken en te verzenden. Je uploadt gewoon je ontwerp, stelt de prijs in en POD zorgt voor de rest.

Je kunt de producten op je website plaatsen door ze te integreren met een POD-service zoals Printful of Printify, die ook kan worden gebruikt om ze te verkopen via marktplaatsen zoals Etsy.

Je kunt ze ook rechtstreeks verkopen op populaire Print on Demand-marktplaatsen.

Populaire Print on Demand-marktplaatsen zijn:

 • Sellfy
 • Zazzle
 • Society6
 • Spring (voorheen Teespring)
 • Redbubble
 • Spreadshirt

Met Print on Demand kun je je digitale ontwerpen uploaden om fysieke producten te maken, zoals mokken, inpakpapier, t-shirts, notitieboekjes en planners, draagtassen, muurdoeken en kunstafdrukken, stickers en meer.

POD-producten zijn ook geweldige cadeaus die je kunt ontwerpen om te maken voor mensen van wie je houdt.

Hoe digitale producten succesvol te verkopen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kans op succes te vergroten bij het verkopen van digitale producten.

 1. Zorg ervoor dat je producten van hoge kwaliteit zijn

Als je digitale producten maakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn. Dit betekent ervoor zorgen dat ze goed zijn ontworpen, gebruiksvriendelijk zijn en waarde bieden. Daarom raad ik aan om tools zoals Canva te gebruiken waarmee je snel geweldige digitale producten kunt maken, van de juiste afmetingen en kwaliteit.

 1. Prijs uw producten op de juiste manier

Bij het bepalen van de prijs van uw digitale producten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goed rendement op uw investering krijgt. Daarom raad ik aan om uw producten te prijzen op een niveau waarmee u winst kunt maken, terwijl het nog steeds betaalbaar is voor uw klanten.Kijk eens naar je concurrenten, kijk tegen welke prijzen ze hun producten verkopen, om je een idee te geven voor hoeveel jij de jouwe ook kunt verkopen.

 1. Gebruik effectieve marketingtechnieken

Om een breed publiek te bereiken en uw kansen te vergroten om de producten die u maakt te verkopen, kunt u uw producten promoten op plaatsen zoals sociale media, zoals Pinterest, Instagram of Facebook, of op online marktplaatsen zoals Etsy. U kunt ook een website maken om uw producten op te verkopen, waardoor u meer controle heeft over het verkoopproces en u ook andere gerelateerde producten kunt verkopen. Het promoten van kortingscodes is een geweldige manier om verkeer naar uw website te leiden en verkopen te genereren.

De beste plaats om uw digitale producten met succes te verkopen, is op uw eigen website. De slimste verkopers weten dat een website of blog hen helpt een groeiend merk op te bouwen, meer van hun inkomsten, en een meer levensvatbare toekomst op lange termijn hebben.

Start je digitale ontwerpreis

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw kansen op succes vergroten bij het verkopen van digitale producten. Dus ga je gang en probeer het eens.

Dus, als je op zoek bent naar een geweldige manier om wat extra inkomen te verdienen, is het verkopen van digitale producten een geweldige optie. Ze zijn leuk en gemakkelijk te maken en er zijn veel plaatsen om ze te verkopen. Dus waarom probeert u het niet eens?

Als je een creatieve flair hebt en van ontwerpen houdt, dan is de verkoop van digitale producten een geweldige manier om wat extra geld te verdienen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw kansen op succes vergroten bij het verkopen van digitale producten.

Conclusie

Het maken van digitale producten kan een leuke en plezierige manier zijn om nuttige dingen voor jezelf te maken en wat extra geld te verdienen. U kunt uw producten verkopen op veel populaire online marktplaatsen zoals Etsy, Creative Market, uw eigen blog of zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook of Instagram.Dus als je een creatieve flair hebt en van ontwerpen houdt, dan is het verkopen van digitale producten een geweldige manier.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen, waarom probeer je dan niet de verkoop van digitale producten? Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bedankt voor het lezen!

Categorie: