Leer hoe je je eigen planner print, begin met het maken van plannen en haal de stress uit het organiseren van je leven nu!

Planners zijn de perfecte manier om de dingen die belangrijk voor je zijn te plannen en te organiseren.

Terwijl de meeste mensen meestal planners gebruiken om hun dagen, weken, maanden of zelfs het hele jaar te organiseren, gebruiken veel mensen vaak planners om hun huis, ma altijden, gezondheid, financiën en zaken te organiseren.

Je kunt in principe elk aspect van je leven plannen en organiseren en planners zijn de belangrijkste organisatietool waar je het meest van profiteert.

Lees verder voor meer informatie over de soorten planners, plannerformaten, planneraccessoires en hoe u uw eigen planner kunt afdrukken.

Welk type planner kiezen?

Er zijn meerdere soorten planners beschikbaar, maar het kiezen van de juiste hangt niet alleen af van de mooiste.

Bij het kiezen van een planner moet je nadenken over wat je nodig hebt.

Heeft u een planner nodig om uw dagen te organiseren? Dan kun je bijna elke gewone planner gebruiken om je dagen en weken vooruit te plannen.

Maar als je meer georganiseerd wilt zijn, of bepaalde aspecten van je leven wilt plannen, dan heb je waarschijnlijk een meer gespecialiseerde planner nodig.

Gespecialiseerde planners zijn specifiek op maat gemaakt om u te helpen het meeste uit uw planning te halen voor de gebieden die u wilt bestrijken.

Dit kunnen zijn:

  • Ma altijdplanners - plan je ma altijden, recepten, boodschappen doen en meer.
  • Bedrijfsplanners - beheer uw bedrijf, zoals bestellingen, verkoop, inventaris en planning.
  • House Planners - organiseer je huis, van schoonmaken, klusjes, keukeninventarissen en meer.
  • Financiële planners - haal de stress uit budgetteren, sparen, schulden beheren en financiële doelen stellen.
  • Garden Planners - haal het meeste uit uw tuin en plan uw seizoensbeplanting.
  • Persoonlijke planners - haal het meeste uit uw tijd, inclusief het plannen van uw dagen, weken en maanden vooruit.

Gespecialiseerde planners zijn veel moeilijker te vinden. Je kunt deze vaak niet in de winkel kopen, omdat ze meer zijn afgestemd op specifieke behoeften dan de algemene dagplanners die je bijna overal kunt vinden.

Maar het beste van alles is dat er zoiets bestaat als een levensplanner die al deze dingen in één grote bundel omvat.

Je hebt dus geen aparte planners nodig voor elk ding dat je wilt plannen of organiseren. Een afdrukbare levensplannerbundel heeft alles wat je nodig hebt om alle aspecten van je leven te organiseren en bestaat over het algemeen uit plannerpagina's zoals ma altijdplanners, planningspagina's, takenlijsten en nog veel meer.

Welk formaat planner kiezen?

Weten welk type planner je moet gebruiken is belangrijk, maar ook in welk formaat de planner komt.

Er zijn verschillende indelingen van planners die je kunt gebruiken. Elk van deze heeft voor- en nadelen.

Deze bestaan uit fysieke planners, afdrukbare planners en digitale planners.

Fysieke planners

Fysieke planners zijn de planners die je oppikt op plaatsen zoals Amazon. Deze zijn geweldig omdat je ze overal mee naartoe kunt nemen en ze altijd bij de hand hebt als je aantekeningen moet maken, je agenda moet controleren of plannen moet maken.

Het nadeel van fysieke planners is echter dat ze niet vaak gespecialiseerd zijn, ze helpen je over het algemeen niet bij het plannen van specifieke gebieden van je leven, maar zijn ontworpen om je te helpen bij het plannen van je dagen en weken.

Bovendien kunnen ze ook duurder worden. Zoals elk type notebook, kunt u ze bijvoorbeeld maar één keer gebruiken. Zodra je het einde van de planner hebt bereikt, moet je een andere kopen om door te gaan met plannen.

Afdrukbare planners

Afdrukbare planners hebben de voordelen van fysieke en digitale planners, in die zin dat je je eigen planner kunt printen en hem overal mee naartoe kunt nemen. Maar ze hebben extra voordelen.

Afdrukbare planners zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper dan fysieke planners, omdat er maar weinig overheadkosten zijn bij de vervaardiging ervan.

Er is geen productie, geen magazijnen of opslagruimte nodig voor afdrukbare planners. Het zijn eigenlijk digitale items die u op uw eigen printer en papier kunt afdrukken.

Dit betekent dat je altijd meer plannerpagina's kunt afdrukken wanneer je ze nodig hebt, waardoor ze eeuwigdurend en nog betaalbaarder zijn.

Beter nog, ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Dus als je een planner nodig hebt om je ma altijden of trainingen te plannen, of een planner om je te helpen bij het beheren van je bedrijf, dan kun je gemakkelijk de planner vinden die je nodig hebt.

Het beste van alles is dat je met afdrukbare planners je planners kunt stylen naar je eigen unieke stijlvoorkeuren.

Door ze op te bergen in mooie ordners in kleur of stijl naar keuze. Ze zijn ook geweldig voor het toevoegen van aantrekkelijke verdelers en tabbladen, het plakken op plannerstickers of accessoires, en nog veel meer.

Er zijn zoveel stylingkeuzes, er zijn geen grenzen en je eigen planner zal uniek zijn voor jou, aangepast door jou!

Afdrukbare planners zijn erg goedkoop en op maat gemaakt voor jouw behoeften

Het is duidelijk hoe geweldig en betaalbaar printbare planners zijn. Daarom hebben we een enorme selectie van printbare planners gemaakt die je direct kunt bekijken en downloaden.

Vind de perfecte planner-bijlagen en print direct je eigen planner.

Digitale planners

Digitale planners hebben het voordeel dat ze kunnen worden hergebruikt zonder dat u voortdurend vervangingen hoeft te kopen.Je hoeft ook geen winkel te bezoeken om er een te kopen, ze kunnen worden gebruikt op apparaten zoals iPads of bepaalde tablets, hoewel ze niet ideaal zijn voor gebruik op telefoons vanwege de beperkte schermgrootte.

Er zijn echter enkele nadelen aan digitale planners.

U kunt geen digitale planner gebruiken als uw apparaat batterij bijna leeg is, wat een probleem kan vormen als u uw planning moet controleren, aantekeningen moet maken, of plan uw dag alleen om te ontdekken dat uw apparaat zonder stroom zit.

Dit is iets dat waarschijnlijk vaak zal gebeuren!

Maar de keuze is aan u en uw specifieke behoeften. Beslissen welk type planner u wilt gebruiken en of het specifiek is voor uw behoeften, hangt af van waar, wanneer en hoe u een planner nodig heeft.

Open je wereld voor afdrukbare planners!

We merken dat het voor ons het beste werkt om onze eigen planners te kunnen printen.

Ze zijn erg goedkoop, veel ervan zijn zelfs gratis en ze hebben vaak pagina's die specifiek zijn voor alles wat we moeten plannen en organiseren, zoals ons schema, ma altijden, geld en huizen.

Ze zijn ook erg handig, printen en gaan. Als je een vervangende plannerpagina nodig hebt, druk je er gewoon een af!

Ze kunnen ook in elke map worden opgeborgen en meegenomen en zijn altijd binnen handbereik.

Beter nog, ze komen nooit zonder stroom te zitten zoals een digitale planner!

Dus als je net als wij bent en dol bent op het idee om je eigen plannerpagina's te kunnen printen wanneer en wanneer je ze nodig hebt, dan is het nu tijd om na te denken over hoe je we gaan je eigen planners maken en stylen.

Dus als je eenmaal hebt besloten welk type afdrukbare planner je nodig hebt, is de volgende stap het afdrukken en stylen om het er geweldig uit te laten zien!

Hoe maak je je eigen plannerpagina's

Als je een perfecte planner wilt maken, moet je beginnen met de juiste basis en dat is het kiezen van het juiste papier voor je pagina's.

Persoonlijk gebruiken we dit mooie kwaliteitspapier graag om onze planners en plannerpagina's af te drukken, omdat de inkt er geweldig uitziet, het stevig genoeg is om constant gebruik in je leven te overleven, en het is ook lage kosten en hoge kwaliteit.

Zodra je je afdrukbare planner hebt afgedrukt, zijn er nogal wat stijlvolle opties voor het organiseren en combineren van je planner die passen bij je verschillende behoeften.

Sommige mensen hebben hun persoonlijke planner graag in een handige notitieboekstijl, anderen willen hun keukenplanners graag in een ringband.

We behandelen al deze opties en meer, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je past!

Bind je planner

Een planner binden

Als het gaat om het binden van je planner zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Laat je niet afschrikken door het woord 'binden', het is niet ingewikkeld, het betekent gewoon hoe je je planner in elkaar zet.

We bespreken de opties voor het 'inbinden' van je planner met behulp van kant-en-klare mappen of zelfs zelf inbinden.

Perforator

Je hebt een perforator nodig als je je planner in een ringband of notitieboekje wilt stoppen.

Perforators zijn vrij gemakkelijk te vinden, maar je moet er wel voor zorgen dat je er een krijgt die overeenkomt met de ringband van je keuze (perforeert evenveel gaten als ringen).

In het ideale geval zal een goede perforator door een behoorlijke hoeveelheid papier ponsen, en heeft ook een gids om u te helpen uw papier uit te lijnen voor nauwkeurige perforaties.

Deze perforator voldoet aan alle bovenstaande eisen en krijgt goede recensies! Gebruik deze perforator om je planner klaar te maken om te binden.

Ringbanden

Ringbanden zijn zo'n geweldige manier om je agenda op te bergen en ze zijn erg duurzaam. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan ringbanden voor planners die ik niet bij me heb, zoals een Household Planner of Financial Budgeting Planner.

Ringbanden zijn groter en beter om te worden opgeborgen op de plaatsen die ze nodig hebben, zoals thuis of op kantoor.

Deze ringband is een geweldige optie omdat hij gemakkelijk betaalbaar is, tot 120 vellen papier kan bevatten en volledig aanpasbaar is aan de voor-, achterkant en rug. Het is ook de perfecte maat voor onze planners - 8,5 "x 11".

Notebook Binder

Als je iets zachter en compacter wilt dat in je tas past, dan is een notitieboekmap een geweldige optie.

Notebookmappen zijn er in zoveel verschillende stijlen, van klassieke stijlen tot meisjesstijlen en transparante stijlen.

Er is eigenlijk voor elk wat wils als het gaat om een notitieboekmap.

Een notitieboekje werkt meestal op dezelfde manier als een ringband. U drukt uw plannerpagina's af, perforeert de pagina's en voegt ze samen in de ringband. Simpel!

Zoek een notitieboekbinder die past bij je perforatielay-out - 3 perforaties, 6 perforaties, enz. en je bent klaar om te gaan!

Omdat de notitieboekmappen kleiner zijn dan ringmappen, vergeet dan niet om het formaat van de afdrukbare planners aan te passen aan het formaat van je notitieboek. Je kunt hier leren hoe je het formaat van afdrukbare bestanden kunt wijzigen. Het is zo eenvoudig om printables geschikt te maken voor elke planner.

Ik hou van de individualiteit van notitieboekmappen, maar dit is mijn favoriet.

Deze heeft ongelooflijke recensies en is verkrijgbaar in klassiek zwart, maar ook in tal van andere prachtige kleuren, zodat je je favoriet kunt kiezen! Het heeft ook ruimte voor pasjes en een achterzak.

Bindermachine

Als je geen map wilt kopen, kun je je planner altijd zelf inbinden. Als je je papier liever samenbindt met een plastic ring, zoals veel boekjes die je vindt, dan is het gebruik van een papieren ponsband een goede optie.

Het mooie aan het gebruik van een ponsband is dat je letterlijk alles kunt binden! Wanneer u uw eigen plannerpagina's afdrukt, kunt u een inbindmachine gebruiken om uw plannerpagina's gemakkelijk in te binden.

Je kunt ook een inbindmachine gebruiken voor veel andere handige dingen, je kunt kleurpagina's inbinden, de werkbladen van je kinderen inbinden en je kalender inbinden!

Inbinden is eigenlijk ook leuk en een geweldige organisatietool.

Ik ben dol op deze starterkit voor bindmachines omdat hij zo betaalbaar is en alles bevat wat je nodig hebt om je pagina's in te binden. Je hoeft niet ergens anders te zoeken naar individuele items, het zit allemaal in het pakket!

Stijl en accessoires voor je planner

Planner Folio / Planner Cover

Een van mijn favoriete dingen aan planners is dat ik ze kan stylen en accessoires kan gebruiken. Er zijn zoveel manieren om je eigen draai aan je agenda te geven en zo veel geweldige verschillende dingen die je kunt gebruiken om er je eigen draai aan te geven.

Laten we even kijken hoe je je planner kunt stylen en accessoires kunt gebruiken!

Planner Folio

Een planner-folio is handig als je al een fysieke planner hebt die al is gekocht en al is ingebonden en is voltooid in notitieboekstijl.

Ze werken op dezelfde manier als een notitieboekje, behalve dat je niet je individuele pagina's toevoegt aan een ringband, je voegt het volledige notitieboek toe aan de binnenkant van de planneromslag.

De meeste omslagen van planners hebben een gedeelte om de achterpagina van je planner in te plaatsen, zodat deze veilig en vast blijft zitten. Het is geweldig als je die extra bescherming wilt voor de fysieke planner die je misschien hebt gekocht. Je kunt er ook zoveel meer in kwijt.

Ik hou persoonlijk van dit planner-folio. Het is stijlvol, betaalbaar en zo populair. Het heeft een stoffen bekleding en een Scandinavisch design en is verkrijgbaar in vier kleuren. Ik ben vooral gek op de grijze.

Plannerstickers

Het gebruik van plannerstickers in je planner kan je echt helpen om het te organiseren en dingen sneller te loggen. Ze zijn ook mooi.

Er zijn zoveel stickers om uit te kiezen voor je planners, zoals decoratieve stickers, informatieve stickers, schattige stickers en klassieke stickers. Ik hou gewoon van plannerstickers!

Wil je wat van mijn favoriete planner-stickers zien? Ik hou van een mix van klassiek met wat schattig erin. Dit zijn enkele van mijn beste planner-stickers:

  • Deze stickers zijn zo prachtig en hebben een prachtig kleurenpalet
  • Als je echt wilt worden met dingen, dan zijn deze brutale stickers geweldig
  • Ik ben ook helemaal weg van deze schattige motiverende girl power stickers.

Scheidingspagina's of tabbladen

Dus je hebt een planner om je georganiseerd te houden, of dat nu in het leven, werk, fitness of ma altijden is, maar hoe organiseer je je planner?

Een van mijn favoriete en gemakkelijkste manieren om een planner te organiseren is door scheidingspagina's en -tabbladen te gebruiken!

Scheidingspagina's schuif gewoon in je planner en werk als voorblad voor het gedeelte waar je naar toe gaat.

U kunt bijvoorbeeld een scheidingspagina hebben waarop financiën staat en daarna komt uw financiële gedeelte.

Sommige scheidingspagina's zeggen niet eens iets, ze zien er gewoon goed uit en dat is genoeg.

Ik hou echt van deze scheidingspagina's omdat ze mooi zijn, vol plantaardige ingrediënten en ook erg populair.

Een andere leuke manier om je agenda te ordenen, is door tabbladen te gebruiken. Tabbladen steken iets uit je agenda, zodat je weet waar je heen moet, zelfs als je agenda gesloten is.

Tabbladen zijn er in alle verschillende stijlen, sommige zijn vooraf geschreven en andere zijn leeg, zodat u uw eigen sectietitels kunt schrijven.

Deze tabbladen zijn waarschijnlijk mijn favoriet omdat ze worden geleverd in een pakket met vooraf geschreven maanden en een heleboel blanco tabbladen waarmee je je eigen titels kunt maken. Ze zien er ook heel mooi en vrouwelijk uit en hebben een geweldige kleurkeuze.

Tabbladen zijn ook zo eenvoudig te gebruiken, je pelt ze gewoon en plakt ze op de rand van de pagina waarop je nieuwe sectie begint! Het was nog nooit zo eenvoudig!

Planneraccessoires

Planneraccessoires

Je nieuwe planner is nu gebonden, georganiseerd en gestyled! Wat nu?

Nou, er is zoveel meer dat je kunt doen met je planner. Laten we het hebben over planneraccessoires.

Er zijn zoveel verschillende planner accessoires om te gebruiken die extra opslagruimte aan je planner kunnen toevoegen en dat is wat ik er zo leuk aan vind.

Plannerzakjes

Een van mijn favoriete planneraccessoires zijn plannerzakjes.

Plannerzakjes zijn een geweldige manier om losse spullen op te bergen in je planners, zoals je plannerstickers, paperclips of pennen, en ze zijn zo handig.

Ik gebruik graag deze zakjes omdat ze goed gemaakt zijn, de ritssluiting sterk is en ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren ritsen, zodat je zelfs je zakjes georganiseerd kunt houden!

Paperclips

Naast het opbergen van al mijn losse items, vind ik het ook handig als ik het losse papier moet toevoegen.

Alle aantekeningen die ik maak met mijn planner kan ik gemakkelijk perforeren en toevoegen aan mijn planner, maar wat als ik onderweg ben? Ik draag mijn perforator niet bij me.

Een manier waarop ik graag extra papier in mijn agenda bewaar, is door paperclips te gebruiken.

Maar niet zomaar paperclips, ik heb het over stijlvolle en unieke paperclips, extra grote paperclips en gouden paperclips! Alle paperclips!

Misschien heb ik me daar laten meeslepen, maar er zijn echt coole paperclips. Deze paperclips hebben zoveel opties om uit te kiezen. Het is zoals elke optie van paperclip onder één dak!

Als je alfabet paperclips, koffiekop paperclips, extra grote paperclips, camera paperclips en dieren paperclips wilt, noem maar op.

Deze plaats heeft alle paperclips. Klik gewoon op het vervolgkeuzemenu om ze allemaal te bekijken.

Het is tijd om je eigen planner af te drukken

Ik hoop echt dat dit bericht je enig inzicht heeft gegeven in hoe je aan de slag kunt met je nieuwe planner en hoe je deze kunt stylen om hem uniek voor jou te maken!

Het is leuk om te zien welke opties er voor je beschikbaar zijn om het meeste uit je planner te halen, en het hebben van een gids als deze kan het zoveel gemakkelijker maken om de dingen te vinden die bij je passen.

Als je dit bericht nuttig vond, laat dan een reactie achter en druk op de knop Delen om het bericht te delen! Het laat ons weten dat je om ons geeft en toont ons je steun.

Veel plezier met plannen!

Print je eigen planner

Categorie: